‘Note 8 krijgt betere dual camera dan iPhones’

Galaxy Note 8
Samsung lijkt nu al een grote troef in handen te hebben.

De eerste reviews van de Galaxy S8 druppelen pas enkele uren binnen of er wordt al hevig gediscussieerd over het tweede gevaar van Samsung dit jaar: de Galaxy Note 8. KGI Securities analist Ming-Chi Kuo weet te melden dat het camerawerk van de phablet vrijwel zeker een onderscheidende feature wordt.

De dubbele camera van de Galaxy Note 8 krijgt onder andere 3x optische zoom, beeldstabilisatie voor beide lenzen en de mogelijkheid om 12 megapixel groothoek-foto’s te maken en 13 megapixel-telefoto’s. Het camerawerk van de Note 8 moet dan ook beter zijn dan die van de iPhone 7 Plus en hoogstwaarschijnlijk een OLED-iPhone evenaren, waarmee Kuo refereert naar het te verschijnen toestel van Apple dit najaar.

Buiten een goede camera is er ook op het prestatievlak weinig te klagen. Het 6,4 inch QHD+ OLED-scherm moet voor haarscherpe beelden zorgen, en bepakt met een Exynos 8895 of Snapdragon MSM8998-processor zal de phablet razendsnel werken.

Hoewel Ming-Chi Kuo bekendstaat om zijn vaak scherpe analyses en voorspellingen, gaf hij toe dat hij de slagingskans van de Galaxy S8(+)had onderschat. Vanwege de relatief positieve feedback op de toestellen verwacht hij dan ook 50 tot 55 miljoen verscheepte modellen voor dit jaar, in plaats van de oorspronkelijk verwachte 40 tot 45 miljoen toestellen.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *