NPO komt met eigen Netflix-variant

Binnenkort dan nog alleen maar online kijken?
En het hoeft je niets te kosten!

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wil waarschijnlijk ook meeliften op het succes van Netflix en komt in mei met een nieuw video-on-demand platform. Dat platform moet Netflix-achtige functies aan NPO-kijkers gaan bieden.

Het platform krijgt een betere zoekfunctie, persoonlijke aanbevelingen en de mogelijkheid om crossplatform het kijken kunnen te hervatten, aldus NPO-directeur Frans Klein tegen Broadcast Magazine.

Het nieuwe platform krijgt drie soorten ‘abonnementen’. Het eerste abonnement is anoniem en gratis. De gebruiker krijgt dus toegang tot content zonder te zeggen wie hij is en waar hij voor komt. Het tweede abonnement is ook gratis, maar je maakt wel een profiel aan waardoor het makkelijker is om te zien wat je allemaal kunt kijken op het platform.

Het derde abonnement is een betaalde abonnementsvorm, waarbij je betere beeldkwaliteit en extra faciliteiten krijgt. De content is langer online en reclamevrij. Hoeveel dit abonnement kost, is nog onbekend.

Het nieuwe platform staat los van NL Ziet, dat is de abonnementsdienst waarin de NPO, RTL en SBS samenwerken.

In mei wordt het platform technisch gelanceerd en vanaf september komen er inhoudelijke veranderingen. Zo moeten programma’s vaker eerst online komen voordat ze op televisie te zien zijn.

Nog geen reacties

    • @falcon: Je paspoort is toch ook niet gratis? Net als andere diensten van de overheid.

      Nu wordt de NPO (deels) betaald uit reclame inkomsten. Tenzij je bereid bent veel meer kijk en luister geld te betalen (net als hier in het VK) dan moet het dus ergens van betaald worden. Zeker omdat je de optie hebt om het gratis af te nemen heb ik er geen probleem mee.

  1. Is een handige dienst als je TV-abbo de deur uit wilt doen en toch wat NPO programma’s in fatsoenlijke kwaliteit wilt kunnen zien wanneer het je uitkomt. Zolang het niet weer €10 per maand kost klinkt het als een goed alternatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *