NSA bespioneert met data uit iOS- en Android-apps

Angry Birds NSA spionage
Uit recent onthulde geheime informatie blijkt dat de Amerikaanse NSA en Britse geheime dienst GCHQ bakken met informatie over je kunnen verzamelen omdat je apps gebruikt zoals Angry Birds, Google Maps en Facebook. Zo’n beetje alles kunnen ze te weten komen.

Edward Snowden heeft weer wat informatie doorgespeeld naar enkele grote kranten en ditmaal draait het om het feit dat geheime diensten apps op je telefoon kunnen ‘afluisteren’ en op die manier zeer gedetailleerde profielen opstellen.

App die op je telefoon staan verzamelen de meest uiteenlopen zaken, zoals contactpersonen, locatie en nog veel meer. Geheime diensten zijn in staat om de informatie van deze apps te onderscheppen en zodoende kunnen ze een gedetailleerd beeld van iemand vormen. Bijvoorbeeld waar je de hele dag geweest bent.

En dit is niet iets van de laatste jaren, sinds 2007 zijn geheime diensten al bezig om op deze ingrijpende manier zoveel mogelijk informatie van -bepaalde- personen te verzamelen. Het lijkt er dus inderdaad op dat Big Brother altijd een oogje in het zeil kan houden. (via: nytimes.com, theguardian.com & propublica.org)

Hieronder enkele slides van geheime presentaties die intern gebruikt werden bij de NSA en GCHQ.

NSA telefoon apps spionage

NSA telefoon apps spionage

NSA telefoon apps spionage

NSA telefoon apps spionage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *