Nubia Z18S – De smartphone met twee schermen!

Bijzonder, zeker, maar nuttig?
Bijzonder, jazeker, maar waar is het in godsnaam goed voor?

De smartphone-industrie probeert zichzelf continue opnieuw uit te vinden of juist oude concepten keer op keer te gebruiken, maar of smartphones met een dubbel scherm ooit gaan aanslaan, is nog maar de vraag. Nubia van ZTE Corporation denkt in elk geval van wel.

Het bedrijf vraagt namelijk goedkeuring aan de TENAA voor een toestel met twee displays. Yup, we hebben het hier over een smartphone met een groot 6.26-inch scherm (2,280 x 1,080 pixels) aan de voorkant en een kleiner 5.1-inch OLED scherm (1,520 x 720 pixels) aan de achterkant.

Verder zou het toestel, dat hieronder mogelijk zou zijn uitgelekt op video, worden uitgerust met een degelijke 2.649Ghz octa-core processor, opslagruimte van 64GB of 128GB (mogelijk niet uitbreidbaar) en respectievelijk 6GB en 8GB RAM.

[gv data=”2L57VkDr5-U”][/gv]

Om een tweetal schermen aan te drijven zou de Z18S een stevige batterij van 3,800mAh krijgen. Het toestel krijgt waarschijnlijk een dubbele achtercamera (24MP en 16MP) en geen selfie-camera. Het tweede scherm maakt de achtercamera’s immers in principe hetzelfde als een selfie-camera.

Al met al een solide smartphone en hoewel de prijs nog niet bekend is, zal hij door kunnen voor een prima mid-tot-high-end smartphone. Het tweede scherm is daarentegen voor mij een dealbreaker. Dubbel zoveel kans dat een scherm kapot gaat, je hebt veel meer batterij nodig, er kan geen case om de smartphone heen en allerbelangrijkst: wat heb je in godsnaam aan een tweede scherm?!

Screens @Slashleaks

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *