Nummerherkenning Android loopt straks via Google+

Caller ID by Google
Google wil hun sociale netwerk maar al te graag pluggen, maar tot op heden is het geen succes. Volgende stap is dat men via Android het telefoonnummer gaat checken op Google+.

Dan weet je ook waarom je onlangs een mailtje kreeg van Google, waarin stond dat je een custom url kon claimen. Maar alleen als je eerst je telefoonnummer even wilde bevestigen via een sms. En zo bouw je dus een database vol met telnrs op. Google doet het.

Op deze manier kan men de naam van een persoon tonen, als die persoon iemand met Android telefoon belt. Zelfs als het nummer niet in het adresboek staat! Maar ze gaan nog verder, bij het bellen wordt naast de naam ook de profielfoto van de bellende Google+ gebruiker getoond.

Deze mogelijkheid (Caller ID by Google) wordt begin 2014 uitgerold, zo heeft ontwikkelaar Atilla Bodis op Google+ bekendgemaakt. Het goede nieuws is dat je de functionaliteit kan uitschakelen, maar standaard is de optie geactiveerd. Volgende stap is dat ze je telefoonnummer gebruiken bij advertenties?

De functie wordt overigens ook beschikbaar voor bedrijven, hetgeen dan wel weer handig kan zijn.

UPDATE: Het is overigens niet zo dat jouw telefoonnummer gelijk voor iedereen zichtbaar is. Het ligt iets genuanceerder. Je kan als gebruiker zelf bepalen voor wie (welke kringen) bepaalde contactinformatie beschikbaar is. Dat kunnen ze zien als ze op je Google+ profiel kijken, en straks dus ook al je iemand belt waar je je informatie mee deelt.

Als jij dus alleen je telefoonnummer openbaar hebt staan voor vrienden en familie, dan zullen alleen die personen jouw foto te zien krijgen.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *