Nvidia wint biedoorlog van Intel met miljarden

gefeli Nvidia
Het zou de grootste overname door Nvidia ooit zijn.

Het bedrijf Mellanox Technologies is behoorlijk in trek, als we de insiders mogen geloven die hebben gehoord hoeveel geld het tech-bedrijf Nvidia heeft neergelegd voor Mellanox. Intel zou zijn pijlen ook op de fabrikant van Infiniband- en ethernet-producten hebben gericht, maar naar verluidt wint Nvidia deze heftige biedoorlog.

Insiders zeggen tegen Reuters dat het over en weer bieden om Mellanox Technologies uiteindelijk is gestopt nadat Nvidia bereid was om een absurd bedrag van $7 miljard dollar op tafel te leggen. Daarmee is het de grootste overname voor het Amerikaanse bedrijf ooit. Ter vergelijking: Microsoft nam Nokia over voor een vergelijkbaar bedrag, Apple kocht Beats van Dr. Dre voor $3 miljard en Facebook kocht Whatsapp voor maar liefst $23 miljard dollar.

De meeste mensen kennen Nvidia als gamingbedrijf en dat zal ook zo blijven, maar met de overname van Mellanox willen de Amerikanen zich iets meer diversificeren. Door de producent van onder andere chips en adapters voor netwerkapparatuur over te nemen, wil Nvidia wel minder afhankelijk worden van de gaming-kant van hun bedrijf.

Volgens hetzelfde nieuwsbericht haalt Nvidia op dit moment zo’n derde van hun inkomsten uit datacenters en andere netwerk-gerelateerde bezigheden. Misschien dat ze met de acquisitie van dit netwerk-bedrijf ook vooruit denken naar hun huidige game cloudgamingdienst. Google is een vergelijkbare dienst aan het opzetten, dus wellicht dat meerdere bedrijf niet-lokaal gamen echt als toekomst van de hobby zien.

Hoe dan ook, Nvidia zou het nieuws vandaag zelf bekend maken, dus dan is het officieel. Tot die tijd lees je in dit artikel waarom Nvidia het heel zwaar had vanwege crypto’s, en dat nadat ze hard inzette op de nieuwe vorm van valuta. Intel verliest overigens nu weer een mogelijkheid om omhoog te klimmen, want eerder werden ze al door Apple aan de kant gezet.

Foto @BagoGames (via Flickr)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *