Obama mag geen iPhone wegens beveiligingsrisico’s

Barack Obama en zijn BlackBerry
Yep, dat lees je goed. De machtigste man ter wereld mag geen gebruik maken van iPhone. Volgens Obama is dat vanwege veiligheidsredenen. Een BlackBerry zou wel veilig genoeg zijn.

Toen Obama in 2009 voor het eerst werd benoemd tot president van de Verenigde Staten zorgde hij voor de nodige ophef door te eisen dat hij zijn BlackBerry mocht blijven gebruiken. Het was namelijk vrij opmerkelijk dat een president zijn eigen mobiele telefoon had.

Gisteren kreeg de president tijdens een bijeenkomst met studenten de vraag waarom hij eigenlijk geen iPhone heeft, want dat is natuurlijk veel hipper dan een BlackBerry. Het antwoord van Obama was dat hij geen iPhone mocht hebben van de geheime dienst vanwege veiligheidsredenen. Hij heeft overigens wel een iPad.

Gisteren werd ook bekend dat de NSA dagelijks 5 miljard locatiegegevens van mobieltjes verzamelt om op die manier de bewegingen van diverse mensen in de gaten te houden. Het uitschakelen van je GPS zal weinig verschil uitmaken, want de informatie is afkomstig van zendmasten. (via: reuters.com)

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *