ODiN: de laser projectiemuis van de toekomst?

ODiN
De ODiN is een verrassend betaalbare muis die er wel erg tof uitziet: hij bestaat namelijk volledig uit een laser die op je bureau wordt geprojecteerd.

Het kleine kastje waaruit de ODiN bestaat lijkt op het hoofd van een Transformer, maar is ook een high tech manier om je computer te besturen. Die overigens uitstekend werkt om je te behoeden voor een muisarm.

ODiN

Bewegingsbesturing
De lasermuis die hij namelijk projecteert op je bureau kun je namelijk gewoon met je hand bedienen en ondersteunt tal van bewegingen (zoals je hierboven kunt zien) om het navigeren van je PC nog gemakkelijker te maken. Om je bewegingen te registreren gebruikt de ODiN geen camera, maar een infraroodsensor.

Voorlopig zit de ODiN nog in de Kickstarterfase, waar het bedrijf 50.000 dollar voor de productie probeert op te halen. Met nog 36 dagen te gaan zijn ze op het moment van schrijven al ruimschoots over de helft, dus dat komt wel goed. Bij een donatie van 49 dollar (46 euro) krijg je jouw eigen exemplaar thuisgestuurd in juni 2015. Bezoek de Kickstarterpagina van ODiN via deze link.

Eén reactie

  1. Kansloos ding …. Je moet blijven kijken naar de positie van je finger(s) tov de statisch geprojecteerde muis.
    Nou net iets wat je niet wilt als je een muis of fysieke trackpad gewend bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *