Officieel: alles over de deal tussen Starbucks en Pokémon Go

StarBucks
Beter laat dan nooit moeten ze bij Starbucks hebben gedacht.

De Pokémon Go hype is alweer even geleden maar dit betekent niet dat de game niet meer wordt gespeeld. Het is dus nog steeds interessant voor bedrijven om iets met de mobiele game van Niantic te doen.

Vandaag heeft Starbucks aangekondigd dat diverse vestigingen in de Verenigde Staten zullen worden omgetoverd tot Pokéstops of Gyms. Zo kunnen klanten vechten tegen andere Pokémon onder het genot van een espresso of frappuccino. Het gaat om zo’n 7.000 vestigingen. Bij deze deelnemende Starbucks-vestigingen kun je onder andere een speciale Pokémon GO Frappuccino bestellen.

Het nieuws van de samenwerking tussen Starbucks en Pokémon Go lekte gister al uit. Via een memo werd duidelijk dat er ook nieuwe Pokémon onderweg zijn.

Het is niet de eerste keer dat Niantic commercieel samenwerkt met bedrijven. Eerder sloot het bedrijf een deal met McDonald’s in Japan waar restaurants gingen fungeren als Pokéstops of Gyms. Starbucks heeft niet bekendgemaakt of vestigingen buiten de Verenigde Staten ook op termijn een virtuele Pokémon Go-make over krijgen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *