Officieel: dit is de OnePlus 6 en dit gaat ‘ie kosten

OnePlus 6
OnePlus heeft zijn uitdager van de Samsung Galaxy S9 gepresenteerd. Maak kennis met de OnePlus 6, een echte krachtpatser.

Ooit stopte OnePlus wat oudere hardware in zijn toestellen om zo op prijs te kunnen concurreren met de grote Android-merken. Dat is al een tijdje niet meer zo en ook bij de OnePlus 6 heeft de fabrikant ervoor gekozen om alles uit te kast te halen. Onder de motorkap ligt de snelle Snapdragon 845-processor, die in de goedkoopste variant samenwerkt met 6GB werkgeheugen.

De OnePlus 6 verschijnt ook in andere varianten. De instapper heeft zoals gezegd 6GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. De versies met 128GB en 256GB opslagruimte beschikken over 8GB werkgeheugen. Die opslag is niet uitbreidbaar, dus je zult bij aanschaf moeten kijken aan hoeveel ruimte en geheugen je behoefte hebt.

OnePlus 6

Het was al zo goed als zeker dat de OnePlus 6 een notch zou krijgen en dat is nu bevestigd. De Chinese smartphone krijgt een 6,28-inch oledscherm met een resolutie van 2280 bij 1080 pixels. In OxygenOS verschijnt op termijn de mogelijkheid om de notch te laten ‘verdwijnen’ door de bovenste rand van het scherm op zwart te zetten.

Qua cameratechniek gaat OnePlus voor een nieuwe sensor van Sony die 20MP foto’s schiet. Alle varianten hebben optische en elektronische beelstabilisatie, terwijl de pixels ook nog eens groter zijn dan bij de OnePlus 5T. Nu nog zorgen dat ‘ie bij de release goed werkt en je hebt een prima camera. De tweede camera schiet 16MP foto’s.

OnePlus 6

Andere interessante feitjes: de OnePlus 6 heeft ruimte voor twee simkaarten en beschikt over een vingerafdrukscanner en gezichtsherkenning. De scanner werkt nog altijd het snelst met een unlocksnelheid van 0,2 seconden tegenover 0,4 seconden voor de gezichtsherkenning.

De OnePlus 6 draait op OxygenOS 5.1, de eigen Android-variant van OnePlus die is gebaseerd op Android 8.2 Oreo. De accu heeft een capaciteit van 3.300mAh, dus ook daar lijkt op het eerste gezicht niets mis mee. Het toestel ondersteunt ook snelladen: in 30 minuten zou je accu voldoende opgeladen moeten zijn om er de hele dag tegenaan te kunnen.

De instapversie is voor 519 euro van jou en is daarme 20 euro duurder dan de OnePlus 5T bij zijn introductie. De versie met 128GB opslag kost 569 euro, de variant met 256GB opslag ligt voor 619 euro in de winkel. Het toestel is verkrijgbaar vanaf 22 mei.

Nog geen reacties

  1. Dit zijn nog eens leuke (introductie)prijzen… En dan sla ik Oxygen OS ook nog eens flink hoger aan dan de roms van de meeste concurrenten.

  2. Goede specificaties, interessante prijzen, maar werkt het ook een beetje? Bij vorige introducties van hun modellen waren er nogal issues die het plezier in het kopen van een OnePlus aardig verziekten.

    • @hammerman: laten we zeggen: geduld is een schone zaak. Als ik me de vorige OnePlus releases voor de geest haal, dan moeten de early adopters vooral rekening houden met levertijden. En vervolgens nog een aantal patches met de nodige bugfixes afwachten. Maar dat laatste geldt tegenwoordig voor zowat elke telefoon, lijkt het wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *