Officieel: dit is de Sony Xperia 5

Officieel: dit is de Sony Xperia 5
En dat betekent een nieuwe compacte smartphone van Sony.

We hadden het er hier op Apparata deze week nog over dat compacte smartphones niet meer zo goed vertegenwoordig worden onder de huidige merken. Voor high-end specs moet je vooral bij de grotere, duurdere toestellen zijn.

Sony komt echter met een mooi, compact toestel. Het techbedrijf heeft de nieuwe Xperia 5 op de IFA in Berlijn gepresenteerd. Dat gezegd hebbende, zo extreem klein is ‘ie nou ook weer niet. De Xperia 5 komt met een 6.1-inch OLED scherm en beschikt over HDR. Daarnaast is er ondersteuning voor Dolby Atmos. Kracht is er voldoende dankzij de aanwezige Qualcomm Snapdragon 855 processor. De telefoon heeft 6 GB RAM en krijgt 128 GB opslag. Sony liet tijdens de presentatie weten dat het toestel draadloos compatibel is met de Dualshock 4 controller voor de PlayStation 4.

Op de achterkant zitten drie camera’s en Sony brengt de Xperia 5 in vier verschillende kleuren op de markt. Het gaat hier om rood, blauw, wit en zwart. De lancering van de nieuwe Sony-smartphone is in oktober. Een prijs is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *