Officieel: dit is er nieuw bij de Whatsapp groepschat

Auteur: , Geen reacties
Officieel: dit is er nieuw bij de Whatsapp groepschat

De berichtendienst heeft enkele wijzigingen en nieuwigheden doorgevoerd.

Het aantal groepchats zullen hoogstwaarschijnlijk meer hebben toegenomen dan afgenomen in de afgelopen jaren. De familie-app, een app voor je vriendengroep, een app voor de buurt. Voor van alles valt wel wat te verzinnen.

Whatsapp ziet ook in dat groepchats een belangrijk element van de berichtendienst is. Het platform komt dan ook met enkele vernieuwingen voor deze mogelijkheid. Het is bijvoorbeeld voortaan mogelijk om de groepchat van een onderwerp en beschrijving te voorzien. Deze nieuwigheid kwam al eens eerder voorbij. Een andere vernieuwing is de komst van de @ knop. Met deze knop kun je in een snel overzicht zien in welke berichten je getagd bent. Ook Whatsapp weet dat je soms verloren kan raken in de woordenregen als je enkele uren niet op je smartphone hebt gekeken.

Een derde nieuwtje is de introductie van een zoekmogelijkheid. Mocht je in een grote groep zitten met tientallen mensen, dan kun je nu sneller iemand vinden. De vierde vernieuwing geeft admins het recht om andere admin hun rechten af te nemen. En de laatste nieuwigheid is een blokkerende functie. Verwijderde mensen van een groep kunnen niet herhaaldelijk weer in de groep toegevoegd worden.

De update is van kracht op zowel de iOS- als de Android-versie van Whatsapp.



Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).