Officieel: Dit is Fortnite Chapter 2!

Eindelijk is het zover
Eindelijk is het zover: Chapter 2 is hier!

Meer dan een dag lang had heel de gaming community (inclusief spelers die Fortnite helemaal niet spelen) het over het verdwijnen van de map in een zwart gat. Vanochtend lekte het al een beetje uit en nu is het officieel: Chapter 2 is officieel uit!

De trailer, gepost in dit artikel, verklapte het al een beetje en de inhoud moet zelfs de minst enthousiaste Fortnite-speler een beetje warm krijgen. Er zijn namelijk een hele hoop nieuwe features te zien. De onderstaande launch-trailer doet het nog eens dunnetjes over en toont ons onder andere zwemmen, boten, vissen, het verplaatsen van downed teammaten en nog veel meer.

[gv data=”3KgmY5NrEzU”][/gv]

Voor het eerst sinds 2 jaar kunnen spelers met de release van Chapter 2 een gloednieuwe gigantische map exploreren. Het nieuwe eiland is een stuk minder druk en overvol, maar heeft in plaats daarvan wat meer ruimte voor natuurlijke omgevingen en ruimere bebouwde stukken. Door het constante update-schema van Fortnite (wat het een beetje goed maakt dat er nu pas een nieuwe map uitkomt) werden er veranderingen op veranderingen doorgevoerd in de voorgaande map. Dat maakte de omgeving de laatste tijd belachelijk overvol en met allerlei uiteenlopende locaties.

Chapter 2 gaat wat dat betreft een beetje ’terug naar de roots’, want er is geen lava meer, geen Wilde Westen-stadje, geen gekke hyperloops, plekken waar ruimte-tijd veranderen en ga zo maar door.

Hieronder check je wat er nieuw is aan de battlepass. Die zou voortaan minder op grinden gericht zijn; je krijg voor meer acties XP en je krijgt meer beloningen, terwijl je minder lang en hard hoeft te spelen voor karige unlocks.
[gv data=”Qv53Wvq_9pk”][/gv]

Andere grote veranderingen zijn inhoudelijk zeer impactvol voor de game. Wat dacht je van zwemmen? Je kunt nu eindelijk wat sneller water doorkruisen, al is er tegelijkertijd nog een snellere manier om jezelf over de vloeistof te verplaatsen: een boot. De trailer onthult al hoe intens gevechten op het water kunnen worden en met de komst van boten, zwemmen en zelfs duiken krijgt een gevecht in de buurt van water ineens een hele andere dynamiek.

En over dynamieken gesproken, je kunt ook even een pauze nemen van het elkaar uitmoorden om een potje te vissen. De hengels liggen verspreid over kustgebieden en voordat je denkt dat Epic Games helemaal gek is geworden met deze non-gewelddadige bezigheid, moet je weten dat er een gameplay-voordeel aan vissen is. Vang je bijvoorbeeld een epic Slurpfish en eet je de vis op, dan krijg je 50 shield bij. Ook kun je wapens, ammunitie en health regen-vissen uit het water trekken.

[gv data=”7po9MjkoFLw”][/gv]

Tot slot is het vechten in teams nog een stukje interessanter en strategischer geworden, want je kunt neergeschoten teammaten voortaan optillen om ze in veiligheid te brengen. Ook is de nieuwe Bandage Bazooka een manier om je teammaten bij te staan, want wanneer je op ze schiet met dit ‘wapen’, heal je ze (op een afstand). Kortom, meer strategie op verdedigend gebied, maar ook in de aanval heb je een paar nieuwe opties. Je kunt je nu verstoppen in hooibergen en containers om er vervolgens als Ezio in Assassin’s Creed uit te springen en je vijanden te verrassen. Of je verstopt je van je vijanden zoals Arnie in Predator… Dat kan ook.

Screen @EpicGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *