Officieel: Huawei Mate 30 Pro uitgebracht in Europa

Officieel: Huawei Mate 30 Pro uitgebracht in Europa
De Chinese techgigant gaat het op Europese bodem proberen.

Een Android-smartphone zónder Google diensten in Europa op de markt brengen. Een aanpak die gedoemd is om te falen? Huawei gaat het toch proberen met de Mate 30 Pro. De smartphone werd eerder dit jaar aangekondigd in München, Duitsland. Later werd bekend dat het toestel voorlopig alleen in Azië verkocht zou worden. Toen doken er geruchten op dat de smartphone toch naar Europa komt en nu is het zover.

Huawei lanceert de Mate 30 Pro niet meteen in heel Europa, maar voorlopig in twee landen. In eerste instantie Spanje en nu ook Zwitserland. Eerdere geruchten duiden op een release in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Twee landen zijn dus al afgevinkt van dit lijstje.

De Chinezen verkopen de telefoon exclusief via hun eigen webshop en dus niet via derde partijen. Enkel en alleen voor de Huawei-fans dus. Met deze strategie zal de Mate 30 Pro geen razend populaire telefoon worden in ons continent. Zeker niet door het gebrek aan Google-diensten, wat toch wel vrij essentieel is hier. (via WinFuture)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *