Officieel: Huawei Mate 40 Pro is peperduur

Officieel: Huawei Mate 40 Pro

Vandaag heeft Huawei zijn nieuwste vlaggenschip gepresenteerd. Dit is de Huawei Mate 40 Pro, wat weer een kanon van een toestel lijkt te worden.

Huawei heeft de wind tegen met het feit dat ze niet langer de diensten van Google kunnen aanbieden. Dat betekent niet dat ze de handdoek in de ring hebben gegooid. In tegendeel. Met krachtige hardware in vorm van een premium smartphone proberen ze toch de consument te bereiken. Ook hier in Nederland

De nieuwe Huawei Mate 40 Pro is uiteraard weer een tandje scherper in vergelijking met zijn voorganger. Zo is de snelheid van de Kirin 9000 5G processor met meer dan 30 procent toegenomen. Ook belooft Huawei meer dan 50 procent grafische kracht met deze chipset.

Nieuw design

Aan het uiterlijk hebben de Chinezen ook gesleuteld. Met de Mate 30 Pro introduceerde het merk een aanraakgevoelige knop op de zijkant voor de bediening. In onze review waren we er destijds niet heel gecharmeerd van. Blijkbaar waren we niet de enige met kritiek. Die techniek is achterwege gelaten en terug zijn de fysieke volumeknoppen voor de bediening. Hoera! Verder heeft de Huawei Mate 40 Pro een kleinere notch. Huawei zegt dezelfde techniek in een kleiner vlak te hebben verwerkt. Dat betekent dus nog steeds ontgrendelen met je gezicht via een 3D-scan. Ontgrendelen met de vingerafdrukscanner onder het scherm kan ook nog gewoon. Tevens nieuw zijn de stereospeakers onder en bovenaan de telefoon.

Opladen

Het opladen van de Huawei Mate 40 Pro verloopt vlot dankzij verbeteringen met betrekking tot SuperCharge. Met de kabel weet de Mate 40 Pro 60 procent sneller op te laden in vergelijking met zijn voorganger. Draadloos is zelfs 85 procent sneller. 30 minuten laden met de kabel betekent een batterijpercentage van 85 procent. Een opvallend detail is dat de Mate 40 Pro draadloos sneller kan opladen dan de Mate 30 Pro met een kabel.

Camera

De Mate 40 Pro krijgt een Ultra Vision Cine Camera, zoals ze het zelf noemen. Er zitten meerdere camera’s op de achterkant. De Groothoeklens lijkt technisch op de P40 Pro, net als de periscoop. De derde camera op de achterkant is de tweede generatie cinecamera van Huawei. Een gave feature van de nieuwe camera is Tracking Shot. Met deze techniek volgt de AI een persoon op het beeld zonder de smartphone fysiek te bewegen tijdens een filmopname. Aan de voorzijde zit een Ultra Vision Selfie Camera. Ook nieuw is de komst va neen groothoeklens voor de selfiecamera.

Prijs en beschikbaarheid

Huawei levert de Mate 40 Pro met EMUI 11. Dat is een skin gebaseerd op Android 11. Goedkoop is de smartphone allerminst. De telefoon heeft een adviesprijs van 1.199 euro.

6 reacties

  1. Peperduur, ja dat is de iphone 12.
    Helemaal als je kijkt wat deze Huawei voor techniek heeft.
    Deze telefoon is de beste telefoon die er nu te koop is.
    En wat camera techniek loopt Apple zeker in het zand te happen, als je een vs’je uitvoert.

    • Een goede telefoon, maar geen YouTube, Gmail, WhatsApp, Instagram etc kunnen downloaden vanuit een store blijft een handicap die andere smartphones niet hebben

      • Dat heeft toch niks met peperduur te maken?
        Die iphone is peperduur, je betaald zoveel voor apparaat waar je GÉÉN zeggenschap/controle over hebt!
        Apple bepaalt (zolang jij hem niet uit de gevangenis structuur hebt gehaald) wat jij wel en niet met je telefoon.
        Stel dat Apparata een “ruzie” heeft, en ze blokkeren de website, dan kan je niet meer met €1700 telefoon op die website surfen.
        En jij noemt die p40 pro een goede telefoon?
        Het is technisch gezien DÉ beste telefoon die nu op de markt is, ik vraag me af wat jou kennis is over apparaten in het algemeen?

        • @johank1:

          Hahaha, die is wel heel grappig. Als iemand het niet met je eens is, dan twijfel je aan zijn kennis :-D.

          Ik dacht eerst even dat je een punt had. P40 is qua specs een prima telefoon. Maar 1.200 euro is echt een hele bak geld. En als je geen Gmail, Youtube, Insta, WhatsApp en Instagram kunt gebruiken vanuit de store, is dat gewoon knaak. Ook is de chipset alsnog minder dan de nieuwe A14 van Apple. Om maar te zwijgen over de bouwkwaliteit. En dat van de gevangenis structuur: geen Google-producten vind ik enger dan dat ik niet elke widget overal kan plaatsen (alhoewel Android veel meer ruimte biedt voor eigen smaak). Overigens kun je gewoon elke obscure website bezoeken op een iPhone 😉 Oh, een iPhone 12 is nog goedkoper ook.

          • “Oh, een iPhone 12 is nog goedkoper ook”
            https://tweakers.net/pricewatch/1620758/apple-iphone-12-pro-256gb-blauw.html
            Pro ook (256 vs 256)?

            “En als je geen Gmail, Youtube, Insta, WhatsApp en Instagram kunt gebruiken vanuit de store, is dat gewoon knaak.”
            ligt er aan waar je woont, en hoe goed je kennis is om dit te omzeilen.

            Ook is de chipset alsnog minder dan de nieuwe A14 van Apple. Om maar te zwijgen over de bouwkwaliteit.
            Waar haal je deze info vandaan (bron graag)?

            Overigens kun je gewoon elke obscure website bezoeken op een iPhone 😉
            Dat is niet waar, als Apple dat blokt kom jij daar niet met hun iphone.

            Hahaha, die is wel heel grappig. Als iemand het niet met je eens is, dan twijfel je aan zijn kennis :-D.
            Apple schapen hebben weinig kennis van techniek is mijn mening.

    • Design is zo 2019, zeker de voorkant.
      En natuurlijk het Google services verhaal, maakt hem kansloos en zelfs voor de helft van deze prijs lastig te verkopen.
      Slechts 256GB en geen optie om uit te breiden is ook niet bepaald Android waardig.

      Huawei is gewoon dood. De verkoopcijfers hier in het westen zeggen genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *