Officieel: Microsoft sloopt disklade uit de Xbox One S

Xbox One S gaat volledig digitaal
Microsoft is de eerste grote consolemaker die het aandurft: discs zijn verleden tijd.

De Amerikanen introduceren een goedkopere Xbox One met de looks van de Xbox One S, maar dan zonder disklade. Er zit alleen een harde schijf in, waar je vervolgens je digitale games op kunt installeren. De Xbox One S All-Digital Edition krijgt standaard een 1TB hard disk mee, waar bij aankoop Minecraft, Forza Horizon 3 en Sea of Thieves al op staan.

De diskloze Xbox One S is vanuit financieel oogpunt sowieso aantrekkelijker, want je hebt ‘m al voor 230 euro, toch zeven tientjes goedkoper dan de adviesprijs voor de normale Xbox One S. We moeten wel zo eerlijk zijn om erbij te vertellen met een beetje zoekwerk een Xbox One S onder de 230 euro kunt vinden, maar dat terzijde.

Interessanter is misschien nog wel de nieuwe combinatie van Xbox Live en Game Pass. Voor een vast bedrag van 13 euro per maand kun je hiermee online gamen en krijg je toegang tot de games die in de Game Pass-library zitten. Dit abonnement gaat 13 euro kosten en is daarmee 4 euro goedkoper dan twee losse abonnementen.

De Xbox One S All-Digital Edition is verkrijgbaar vanaf 7 mei.

Eén reactie

  1. Dit zal meer en meer de toekomst worden, de dagen van game mania en 2e hands game shops zijn geteld. Ook die muren vol in de Media Markt zullen uiteindelijk wel verdwijnen. Al gelooft Sony er nog steeds in. Tenzij ze op het laatste ook hun PS5 zonder optical drive gaan voorzien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *