Officieel: Samsung Galaxy S7 en S7 edge zijn gepresenteerd

Samsung Galaxy S7
Er is de afgelopen tijd flink wat uitgelekt rond de nieuwste smartphone van Samsung, maar één ding weten we nu zeker: de nieuwe toestellen zelf zijn alles behalve lek.

Tijdens event in Barcelona heeft Samsung de Galaxy S7 en S7 edge onthuld. Grootste verbetering is dat ze beiden waterdicht zijn en beschikken over een micro-sd-slot.

Less is more
Waar de camera van de Galaxy S6 nog beschikte over een 16 megapixel camera, heeft Samsung er voor het eerst voor gekozen om in een opvolgend model het aantal pixels terug te schroeven. Beide nieuwkomers moeten genoegen nemen met 12 megapixel. Maar niet getreurd, want Samsung claimt dat de kwaliteit van de foto’s verbeterd is doordat de pixels iets gegroeid zijn. Voor de kenners: 1,4 micron tegenover 1,12 micron. Dual Pixel technologie versnelt en verbetert het scherpstellen doordat iedere pixel op de sensor gebruikt kan worden voor de autofocus. De camera is verder uitgerust met een f/1.7-lens die veel minder uitsteekt dan op de S6. De frontcamera schiet selfies in een resolutie van 5 megapixel.

Samsung Galaxy S7 camera lens dikte vs Galaxy S6

Overige specs
Het 5,1 inch grote Amoledscherm van de S7 heeft een resolutie van 2560×1440 pixels. De S7 edge heeft een iets groter scherm met 5,5 inch. In het hart van beide toestellen zorgt een Exynos 8 Octa processor voor de rekenkracht. Dit is een octacore cpu met vier Exynos M1-processorkernen op 2,3GHz en vier A53-kernen op 1,6GHz, bijgestaan door een Mali T880MP12 GPU. Het geheugen is 4GB, maar kan voor opslag worden uitgebreid middels een micro-sd-slot. De accu heeft een capaciteit van 3000mAh in de S7 en 3600mAh in de S7 edge. Opladen kan draadloos of middels een micro-usb-poort.

De smartphones zijn in de Benelux leverbaar vanaf 11 maart. Adviesprijzen liggen op 699 euro voor de S7 en 799 euro voor de S7 edge. Wil je er een gratis Samsung Gear VR-bril bij, zorg dan dat je voor 11 maart een pre-order plaatst.

2 reacties

  1. Helaas niet echt een WOW factor zoals bij de lg g5 maar alsnog een erg mooie en goede mobiel.
    In het artikel staat dat je je vanaf 11 maart kan bestellen en een zin later dan je voor 11 maart moet hebben gepre-ordered om een VR bril er bij de krijgen. Hoe zit dat nou want klinkt nog al raar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *