Officier van justitie: plak uw webcam buiten gebruik af

Officier van Justitie: plak uw webcam buiten gebruik af
Lodewijk van Zwieten, de Officier van justitie Cybercrime, geeft aan dat het verstandig is om je webcam af te plakken als deze buiten gebruik is.

Heb je wel eens het gevoel dat je bekeken wordt? Volgens Lodewijk van Zwieten is die kans daadwerkelijk best groot. Volgens hem gebruiken hackers steeds vaker je webcam en microfoon, zonder dat jij het weet.

Ook het gedoofde lampje naast de cameralens van je webcam geeft geen garantie dat de camera buiten gebruik is. Hackers kunnen dit tijdens het gebruik van je webcam uitzetten.

Justitie Cybercrime roept daarom fabrikanten van computers op om hun apparaten te voorzien van een aan- en uitfunctie van de webcam en de microfoon. Voordat dit op ieder apparaat beschikbaar is, raadt van Zwieten aan om je webcam op de ouderwetse manier af te plakken.

Nog geen reacties

  1. HP heeft sinds een jaar een schuifje of rubber dopje voor hun geïntegreerde webcams zitten. Gaat best ver, what’s next? een stekker om je wifi module ECHT uit te zetten?

  2. HP heeft sinds een jaar een schuifje of rubber dopje voor hun geïntegreerde webcams zitten. Gaat best ver, what’s next? een stekker om je wifi module ECHT uit te zetten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *