Oh jee, Playstation 4 nu al gejailbreakt

Yarrr
Zo, dat was snel. Mocht je de hele nacht in de rij hebben gestaan, en nu al de behoefte hebben om met het OS te gaan rommelen dan kan dat. Een hacker heeft namelijk een kwetsbaarheid ontdekt in het besturingssystem van de console.

Op Pastebin claimt Reckz0r dat hij een manier gevonden heeft om niet-ondertekende software te draaien op Orbit OS, het op FreeBSD gebaseerde OS van de nieuweling. Dat betekent dat je met deze hack in principe niet-legaal verkregen software kan draaien. Het addertje? Na de hack kan je nooit meer online gaan met de console, Sony zal deze onmiddellijk bannen.

Sony zal zonder twijfel deze exploit snel dichten, maar of de verstoten consoles dan weer het PSN op mogen blijft de vraag. Deze hack is dus zeker niet zonder risico, maar voor een proof of concept is het aardig snel gekomen. Overigens is de Day One-update voor de PS4 een vereiste, een niet-geupdate console zal de hack niet accepteren.

De Dev-Kit voor de PS4 is overigens ook al uitgelekt. Dit stuk software wordt gebruikt door ontwikkelaars om spellen te schrijven voor de console, maar voor een particulier is deze van minder nut.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *