Oh nee, je mag niet meer online gokken


Nou ja, je mag sowieso al niet online gokken, maar het kan wel.

In Nederland leven we nog steeds een beetje in de middeleeuwen. Gokken kan je namelijk alleen maar fysiek in een casino, of met saaie loten. Lekker online eventjes een paar gokjes wagen is er niet bij.

Dus dat maakt dat je niet zomaar even een wedje op het aantal doelpunten in een voetbalwedstrijd of op een of ander paard kunt leggen. In Nederland is online gambling namelijk niet toegestaan. Althans, je mag het niet aanbieden.

Als je in de verschillende appstores kijkt, dan kun je echter wel allerlei gok-apps downloaden. Kun je dus wél gewoon gokken. Gokaanbieders die een Nederlandse vergunning hebben aangevraagd (het komt er namelijk wel aan dat het mag) zorgen er angstvallig voor dat hun apps niet te verkrijgen zijn. Als ze namelijk ruzie met de Kansspelautoriteit krijgen, dan kunnen ze die vergunning wel vergeten.

Maar diezelfde Kansspelautoriteit heeft wel ontdekt dat er 49 apps verkrijgbaar zijn in de appstores waarmee je met ‘echt geld’ kunt gokken. En dat staat nu dus niet onder toezicht. Daarom moeten de apps nu verwijderd worden uit de stores. Dus snel nog even downloaden als je wilt gokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *