Oh shit, camerarandje Galaxy S6 edge brokkelt af

Niet best
De nieuwe trend van uitstekende cameralenzen heeft z’n keerzijde…

Kortgeleden kwam Samsung nog negatief in het nieuws met het bendgate verhaal wat tot veel reacties leidde. Opnieuw gaat het over de Galaxy S6 Edge, en dit keer over het design van de camera. Het griekse Techblog meldt dat ze de telefoon 48 uur in hun bezit hadden, waar na 24 uur al het randje om de camera dof leek te worden. Door het ontwerp van een uitstekende lens, net als bij de iPhone 6, is het logisch dat de telefoon gevoeliger wordt voor slijtage. Dat er binnen een dag schade op de lak zit is wel heel erg snel. In onderstaande video is te zien dat zelfs een stuk van de witte lak eraf is. Techblog zelf zegt dat ze de telefoon normaal gebruikt hebben.

Dit is slecht nieuws, want het laatste wat je wilt is dat de lak van je 849 euro kostende toestel gaat afbrokkelen na zo’n korte tijd. We zijn benieuwd of er meer soortgelijke verhalen zullen opduiken. Bekijk de video hieronder.
[gv data=”aa1ubVnQQdw”][/gv]

20 reacties

 1. Is dat randje van kunstof? Want dan kan het snel gaan idd, mijn iPhone 6+ ligt altijd op zijn rug en heeft na een ruik half jaar nog geen enkel spoor van gebruik op de camera lens, goeie combinatie van saffier en metaal denk ik.

 2. God, ze hebben weer een non-issue gevonden om de S6 in een kwaad daglicht te zetten.

  En als het al een issue is, is die zo te verhelpen door er een hoesje om heen te doen, wat een verstandig persoon toch al zou doen bij een telefoon van € 849,-. Opgelost. Next!

  @ Donstil

  Ja, en het scherm van de iPhone 6 is weer zeer gevoelig voor krassen en breuk vanwege de slechte kwaliteit glas en is ook nog is heel gevoelig voor loslaten bij een val omdat het scherm op de behuizing ligt en er ook nog is overheen buigt. Bij de S6 zit er een minimaal randje boven het scherm wat er voor zorgt dat er veel minder kans is op schade bij een val. Hier hoor je echter ook nooit iemand over, ook al is dit vele malen erger om te hebben op je telefoon dan een plastic camera randje waar de lak vanaf slijt.

  • @wgaca: iPhone 6 en Samsung S6 gebruiken alle twee Gorilla Glass 4 toch? Lijkt mij sterk dat dit bij de iPhone ineens wel krast en bij de Samsung niet. Heb ook nog nergens gehoord dat het krassen van Gorilla Glass 4 (dus ook op de iPhone 6) echt een issue is. Heb je daar een bron van?

   • @Donstil: iPhone 6 heeft geen Gorilla Glass 4. Is zelfs geen Gorilla Glass 3 volgens mij. Het is uberhaupt geen Gorilla Glass. Niemand weet eigenlijk wat voor glas het is. Enige wat Apple erover zegt is dat het ”ionised strengthened glass” is. DIt allemaal vanwege het safiier debacle waardoor ze last minute uit moesten wijken naar een snelle oplossing. Denk dat ik eerder aan jou moet vragen of jij mij een bron kun geeft die aantoont dat de iPhone 6 Gorilla Glass 4 heeft. Weet bijna 100% zeker dat dat in ieder geval niet zo is.

     • @SimonMc: Kijk daar ga je al. “”Vermoedelijk”. Is toch vreemd dat niemand weet wat het nu is? Als het Gorilla Glass 3 was geweest dan had dit wel in de specs lijst gestaan bij de iPhone 6. Ben nog geen enkele tegengekomen die dat zegt… Allemaal zeggen ze ”ionised strenghtened glass”. Super vaag. Daarnaast krast Gorilla Glass 3 niet zo makkelijk als de iPhone 6. Ga maar is op youtube kijken.

     • @wgaca: Apple is meer de fabrikant die met eigen benamingen komt. Zelf maken ze geen schermen, maar kopen ze aan bij verscheidene fabrikanten waaronder LG. Maar zie je dat ergens terug? Natuurlijk niet. Zij zelf gebruiken “Retina” maar dat lijkt mij eerder om een kwaliteitsgraad te duiden, en is geen [i]soort[/i] scherm.

      De camera is nog zoiets. Iedereen weet dat het een Sony sensor is, maar zelf zullen ze daar niet mee te koop lopen. Pas als je zo’n iPhone ontmanteld hebt, kan je aan de typeaanduiding zien dat het een Sony sensor is.

      Hetzelfde voor dat glas. Misschien gebruiken ze niet de Gorilla Glas benaming, maar is het dat wel. Probleem is wel dat je niet bepaald een typeaanduiding hebt op een glas, dus het blijft gokken.

  • @wgaca: Is het niet gewoon belangrijk dat dit soort dingen niet horen te gebeuren? Voor zowel een Samsung als voor een iPhone of elke andere duurdere smartphone? Dit is binnen 24 uur gebeurt. Niet iedereen heeft een hoesje, of 24/7 een hoesje om zijn of haar telefoon 😉

   • @rubenpriest: Uhm misschien. Maar hoe kan jij zeker weten dat zij de telefoon niet gewoon hebben laten vallen? Waarom geloof jij direct wat één of andere vaag Grieks filmpje naar buiten brengt? Dit is namelijk voor het eerst dat ik dit hoor en heb denk ik alle reviews gelezen die er te lezen vallen over de S6. Al deze reviews hadden de telefoon dagen achter elkaar gebruikt. Ik denk dat je niet moet onderschatten dat er genoeg iPhone fans zijn die zo’n filmpje online zetten om negatieve publiciteit te genereren. Hetzelfde gebeurt met die bend-test. Volledig onnozele en ook nog eens valse informatie en omstandigheden die niet eens te generen zijn door menselijk kracht, maar er wordt wel van de daken geschreeuwd dat de S6 Edge net zo snel buigt als de iPhone. Punt is dat de iPhone 6 met een derde van de kracht al buigt bij de volume knoppen, maar dat wordt dan toevallig achterwegen gelaten in de berichtgeving.

   • @Donstil: Daarom levert Samsung ook hele mooie hoesjes zoals de Clear Cover of Clear View Smart Cover die het design van het toestel laten zien, maar tegelijkertijd bescherming biedt voor de camera en behuizing. Niet dat ik daar iets om geef. Ook al is het design nog zo mooi, ik zal er als verstandig persoon alsnog een hoesje om doen. Hoef niet zo nodig te showen met wat ik heb (zoals meeste iPhone bezitters wel graag doen)

 3. Bendgate verhaal? hahah. Toevallig niet in de war met de iPhone? (waar Ruben waarschijnlijk ook in het bezit van is) Dat was gewoon een stress test bij de edge versie. Logisch dat die eerder knakt dan de normale S6.

 4. De normale S6 is overigens sterkste telefoon van allemaal:

  http://www.squaretrade.com/press/squaretrade-finds-samsung-galaxy-s6-the-new-phone-to-beat-for-durability

  Dit is overigens hetzelfde bedrijf die het ”bend-gate” filmpje van de S6 Edge naar buiten bracht.

  Om een punt te maken, dit is wat er gebeurt met een iPhone 6 Plus als een kind het probeert te verbuigen:

  https://www.youtube.com/watch?v=gEElbiJtsvw

  Dit is wat er gebeurd als een volwassen persoon de S6 probeert te buigen:

  https://www.youtube.com/watch?v=J7-lhmW34CI

  Klein verschil in kwaliteit dacht ik zo. Om dat nog iets meer kracht bij te zetten, kijk even naar het volgende filmpje (nog wel van EverythingApplePro, met als doel de S6 Edge er slechter vanaf te laten komen maar kregen het niet voor elkaar) en kijk naar het verschil van de staat van de telefoons na alle tests. Shocking.

  https://www.youtube.com/watch?v=DpsyGweP5so

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *