OM wil 18-jarige KPN-hacker de cel in gooien

OM wil 18-jarige KPN-hacker de cel in gooien
Het Openbaar Ministerie heeft vandaag jeugddetentie en een werkstraf geëist tegen een 18-jarige wizzkid wegens het hacken van KPN.

De rechtbank Rotterdam behandelde de strafzaak achter gesloten deuren, omdat de verdachte vorig jaar nog minderjarig was bij het plegen van de computermisdrijven. De knul had zich zo diep in de systemen van KPN genesteld, dat hij met een paar muisklikken internet en bellen voor alle klanten van KPN kon blokkeren. Dan heb je skills. Hij stond daarnaast terecht voor het hacken van een universiteit en een IT-beveiligingsbedrijf.

De geëiste jeugddetentie bestaat uit een onvoorwaardelijk deel van 43 dagen en een voorwaardelijk deel van 12 maanden met een proeftijd van twee jaar. De hoogte van de geëiste werkstraf is 200 uur. In het politieonderzoek is naar voren gekomen dat de jongen hackte uit verveling en voor de lulz. De gevolgen leken hem allemaal echter weinig te kunnen schelen, aldus de officier van justitie van het Landelijk Parket.

Anderhalve maand jeugddetentie in een met Playstation uitgeruste jeugdcel, om daarna een baan te krijgen bij een IT- of beveiligingsbedrijf. Want zo gaan die dingen meestal.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *