Omgekeerde wereld: Deze game wordt Star Wars trilogie

Auteur: , Geen reacties
star-wars-kotor

Normaal gesproken volgt de game toch pas na de film?

Het marketing concept van een filmproducent is inmiddels wel bekend. Er wordt een film gelanceerd en als deze succesvol is volgt er een spannende game waarmee de hype maximaal wordt benut. Disney doet het andersom. Sinds zij de rechten hebben van Star Wars zijn zij klaarblijkelijk de oude collectie aan het afstoffen. Daar kwamen zij de videogame “Star Wars: Knights of the Old Republic” (door fans ‘KOTOR’ genoemd) uit 2003 tegen en het succes dat deze bij de spelers had en heeft.

Dit bracht creatievelingen op het idee om de marketingtruc achteruit af te spelen en een film te maken op basis van de game. Dat Disney gelooft in het avontuur is wel duidelijk, want schrijfster Laeta Kalogridis, die eerder onder meer Avatar en Shutter Island schreef, kreeg direct opdracht voor een heuse trilogie. Als de geruchten kloppen is het eerste deel van het manuscript inmiddels zo goed als af.

Aangezien betrokkenen (nog) erg terughoudend zijn weet men niet of deze trilogie dezelfde is als waarvoor de producenten van Game of Thrones ook zijn aangetrokken. Het staat namelijk vast dat Kalogridis al in voorjaar 2018 is aangetrokken. Anderszins laat de filmkalender die Disney eerder vrijgaf weinig ruimte voor een andere trilogie.

In ieder geval komen met dit verhaal de Wookiees, droids, Jedi Academy en de Force weer tot leven. Ook zijn er al geruchten over vervolgfilms rondom de karakters uit Star Wars: Kotor, zoals Bastila Shan, Darth Malak en Darth Revan De marketingmachine kan weer aan. Wellicht tijd voor een leuke game?

Bron: buzzfeednewsEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).