Omhoog met de snowboard wordt opeens leuk [Propul~Surf]

Omhoog met de snowboard wordt opeens leuk [Propul~Surf]
Ook zo’n grafhekel aan het bergopwaarts moeten met een snowboard? Genoeg van smug skiërs die dat met hun stokken een stuk makkelijk afgaat? Een vijftal Franse studenten heeft hier iets op gevonden.

De wintersportfanaten van de Lycee Parc Chabrieres-school in Lyon bedachten een opzet-aandrijflijn voor snowboards. Het apparaat wordt achteraan bevestigd en middels twee elektrisch aangedreven waterschroeven (AKA Schroef van Archimedes) wordt de snowboard vooruit door de sneeuw geduwd.

In de demovideo gaat het prototype – uitgerust met twee elektromotoren uit e-bikes – er niet bepaald snel vandoor. Maar met een beetje finetuning zou dit best eens een uitkomst kunnen zijn voor boarders met aangeboren luiheid. De gizmo heet trouwens ‘Propul~Surf’ en doet binnenkort mee aan de Engineering Science Olympiad in Parijs. De studenten willen daarok nog geen extra info over de specs vrijgeven.

Een bergje op Propul~Surfen, het apparaat daarna op je rug hangen, en glijden maar. Liever een iets snellere aandrijf-oplossing? Achter een Range Rover gaan is ook best handig.

[gv data=”wl7_CerNYuo”][/gv]
[lg_folder folder=”0_Divers/Propul-Surf/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *