Omzet App Store ligt 80 procent hoger dan Play Store

App Store
Apple kan tevreden zijn over de omzetcijfers. De Amerikaanse fabrikant steekt ver boven zijn directe concurrent uit.

Hoewel de techheads uit Cupertino de grootste omzet draaiden, haalden ze niet de meeste downloads binnen, zeggen analisten bij App Anie. Die eer ligt nog steeds bij Google. Door de explosie aan iPhone-verkopen in China, zijn ook de verkopen van apps enorm toegenomen. Op dit moment is in het oosterse land de iPhone 6 de meest gewilde telefoon.

Hieronder zie je dat Google 90% meer downloads weet te verkrijgen in de Play Store ten opzichte van de App Store. Maar in tabel ernaast is te zien hoe de omzet verdeeld is. Google heeft de cijfers te danken aan opkomende Android-markten als India, Indonesië en Vietnam. De tabel is gebaseerd op resultaten van het derde kwartaal van 2015.

Omzetcijfers

De grote groei aan omzet is dus met name te danken aan China en de enorme scala aan (betaalde) games die ze aanschaffen. Omdat Google een veel grotere markt bedient met Android is het logisch dat de zoekgigant minder omzet draait op de totale downloads.

Nog geen reacties

  1. Is niet zo gek. Op android kun je heel gemakkelijk betaalde apps gratis downloaden (apkhouse.com) en op ios alleen als je em jailbreakt, dus ben je sneller geneigd om een paar euro uit te geven voor een spelletje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *