Omzet voor mobiele aanbieders daalt in 2012

Lagere-omzet-mobiele-aanbieders
Mobiel datagebruik is echter wel fors gestegen.

Mobiele aanbieders zagen hun omzet licht dalen in 2012. Dat maakte de telecommonitor van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekend. De daling is voornamelijk te verklaren door het aantal verstuurde sms’jes. Wie smst er dan ook nog in deze tijd? In het laatste kwartaal van 2012 werden er nog maar 1,5 miljard sms’jes verstuurd, in het vierde kwartaal van 2011 waren dat er 2,5 miljard. Ook het aantal belminuten nam af.

Toch bleef de schade beperkt door een explosieve stijging van het dataverkeer. Waar in het laatste kwartaal van 2011 maar 4,3 petabyte (miljoen gigabyte) werd verbruikt, steeg dat in 2012 naar 6,75 petabyte: een stijging van maar liefst 60%. Maar het is nog maar de vraag hoe lang deze stijgende lijn zich voortzet wanneer er een landelijke hotspot voor WiFi wordt gecreëerd. Hierdoor zullen mobiel gebruikers niet meer afhankelijk zijn van hun 3G- of 4G-verbinding, wat natuurlijk desastreus is voor telecommaatschappijen.

Hoe zullen mobiele aanbieders hun lagere omzet compenseren en inspelen op de WiFi-hotspots?

Nog geen reacties

  1. De mobiele providers zouden het nog weleens erg lastig kunnen gaan krijgen en moeten hun businessmodellen eens goed tegen het licht houden om kritisch te bepalen of deze heel toekomstbestendig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *