Ondanks 6GB RAM is de OnePlus 3 traag

OnePlus 3
Dat blijkt uit een nieuwe speedtest. Hoe kan dit?

In de meeste flagships van dit jaar is 4GB Ram inmiddels de standaard. Zo niet bij de OnePlus 3. Van de twee extra GB in het nieuwe toestel werd dan ook een aanzienlijke verbetering verwacht. Uit een nieuwe speedtest van C4ETech blijkt echter iets anders: juist de Galaxy S7 Edge komt, vreemd genoeg, als duidelijke winnaar uit de bus.

Bij beide toestellen werden eerst alle power-save-opties uitgezet. Ze zouden dus optimaal moeten kunnen presteren. Daarbij moet wel worden aangetekend dat van de S7 Edge de Exynos-versie wordt gebruikt – en dus niet de versie voorzien van een Snapdragon 820, waar de OnePlus 3 ook op draait.

Het voor de eerste keer loaden van apps gaat op de S7 iets sneller. Wanneer in een tweede ronde echter wordt gekeken naar het herladen van apps (die dus nog in het geheugen zouden moeten zitten), dan presteert de OnePlus 3 echt veel en veel minder.

C4ETech denkt dat een en ander te maken heeft met memory-management en dat een toekomstige update hier verandering in zou kunnen brengen. De vorige generaties toestellen van het merk kenden in dit opzicht namelijk geen problemen. We houden je op de hoogte.

Bekijk de video:

[gv data=”vYv8YQJbJaQ”][/gv]

6 reacties

  • @Donstil: Jep.
   Ik kan nog prima uit op mijn telefoon met een s4plus processor.
   Zelfs Real Racing 3 (EA) draait als een tierelier.

   En voor de komende jaar zijn updates gegarandeerd.

   [img]http://www.t-mobile.co.uk/common/img/products/phones/blackberry/q10-black/q10_black_sc_large_second.jpg[/img]

 1. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de test als de eerste update over het Oxygen OS is uitgerold. Bij de OnePlus X was de eerste weken de kritiek op dit OS ook niet van de lucht, maar nadat in een tijd van een week of 5 er twee updates waren uitgerold, draait alles erg soepel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *