Ondersteunt Google’s Android Wear binnenkort ook iOS?

Android-Wear-iOS
Nieuwe geruchten tonen aan dat Google erover nadenkt om Android Wear apparaten te laten werken met iPhones en iPads.

Volgens het Franse 01Net werkt Google aan een update voor Android Wear, die het mogelijk maakt om met Apple’s iOS-toestellen te werken. Dit klinkt op het eerste gehoor als een gekke keus, al is het niet eens zo vergezocht.

Als Apple de komende maanden de Apple Watch op de markt brengt, krijgt Google er immers een geduchte concurrent bij op de wearable-markt. De grote trekpleister van de Apple Watch is dat hij (natuurlijk) perfect bij je iPhone past.

Meer keus voor Apple-gebruiker
Mocht Google ineens besluiten om alle Android Wear-smartwatches aan dit aanbod toe te voegen, heeft de iPhone-bezitter ineens een stuk meer keus (Moto 360, LG G Watch enz) en bezit Google het overgrote deel van deze alternatieven.

iOS-gebruikers die niet tevreden zijn met het design of de prijs van de Apple Watch, kunnen op deze manier heel gemakkelijk voor een alternatief kiezen. Dat het mogelijk is om een iPhone te verbinden aan een Android Wear-smartwatch liet deze hacker onlangs al zien.

Als de geruchten kloppen, onthult Google een speciale iOS Android Wear-app tijdens de Google I/O persconferentie in mei. De kans dat Apple hun Apple Watch opent voor Android-toestellen is bovendien een stuk kleiner. De Apple Watch moet gezien worden als het verlengstuk van de iPhone, dus om het los aan te bieden zou niet bij de boodschap passen die het bedrijf al maanden verkondigt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *