Onderzoek: iPhone 5 meest gehate smartphone

People who hate the iPhone 5
En de meest geliefde smartphone? Dat is uiteraard *kuch* een Samsung. Of zouden mensen gewoon jaloers zijn?

Onderzoeksbureau We Are Social bekijkt hoe vaak en hoe er over bepaalde telefoons wordt gesproken op blogs en social media, vlak nadat ze zijn onthuld. Daaruit kwam naar voren dat er over de iPhone 5 veruit het meest werd gesproken, maar ook dat er heel veel kritiek was. Onder andere vanwege de nieuwe Lightning connector en Apple Maps.

De Galaxy S4 kreeg wat dat betreft een stuk minder kritiek te verduren, wellicht ook omdat die telefoon zoveel lijkt op zijn voorganger. Dit onderzoek kijkt echter niet naar wie precies de kritiek levert, er is immers altijd een verschil tussen (potentiele) kopers die kritiek hebben en mensen die alleen maar vanaf hun zolderkamer ‘wijsheden’ verkopen.

FYI: bij tevredenheidsonderzoeken staat de iPhone al jaren stijf bovenaan. (via: dailymail.co.uk)

iPhone 5 haat

Nog geen reacties

  1. apple mensen voelen zich direct aangevallen, ze moeten direct in de verdediging, een beetje zoals iets slecht zeggen over een sekte tegen een sektelid.

    het is toch maar normaal zeker dat er veel kritiek is op een apple device. ze hebben dure accesoires, eigen oplaadkabel die sinds de iphone 5 dan vernieuwd is…je hebt geen NFC, geen plaats voor een geheugenkaartje, de layout ziet er nog steeds als een iphone 1 uit…
    en qua software kan je geen widgets gebruiken, geen bluetooth gebruiken met niet apple toestellen en als je je wifi wil aanzetten moet je in de instellingen gaan klooien.

  2. Ik gebruik al sinds 2001 Apple hardware, en mij kan het echt worst wezen wat het meest gebruikte/gehypte/gehate stuk plastic is. Ik ben erin gerold via iPods, dan de computers, telefoons en tablets. Het geheel werkt voor mij perfect.

    Waar ik het wel het vliegend schijt aan heb, is dat ik me precies moet verantwoorden waarom ik Apple producten koop. Ik ben dan opeens een kuddedier, een poser, iemand die niets van techniek kent, noem maar op. Donderstraal nou toch eens op met die non-discussies. Mensen hebben voorkeuren, deal with it.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *