OnePlus 5 – Wat we tot nu toe al weten

De voorganger, de OnePlus 3
Hoge verwachtingen van het Chinese toestel.

De opvolger van de OnePlus 3 heet de OnePlus 5 en zal deze zomer uitkomen. Het Chinese moederbedrijf van OnePlus, Oppo, laat dit vandaag weten aan The Verge. Hoewel er nog niet veel bekend is over het nieuwe toestel, zijn verwachtingen hooggespannen nadat Oppo het laatste jaar een behoorlijke inhaalslag maakte op de smartphonemarkt.

“OnePlus heeft zichzelf gevestigd met goed geproduceerde, high-performance telefoons die beter verkopen dan concurrerende vlaggenschepen van Google, Samsung en Apple. De OnePlus 3 en 3T bleken een van de beste telefoons van afgelopen jaar te zijn. Als de OnePlus 5 deze trend voort zet, moet dit een interessant jaar worden voor smartphoneliefhebbers,” aldus The Verge.

Ongeluksgetal
De opvolger van de succesvolle OnePlus 3 en 3T slaat nummer 4 over omdat dit getal in China symbool staat voor ongeluk. Desalniettemin zou het getal 3 hier ook bij mogen horen, want eerder dit jaar werd het Chinese concern nog op heterdaad betrapt. De OnePlus 3 en 3T bevatte namelijk allebei sjoemelsoftware om de resultaten van onafhankelijke benchmarks te beïnvloeden.

Specs
Vorige maand berichtte we al over mogelijke specs van de OnePlus 5. Zo werd er onder andere gespeculeerd over een behoorlijke hoeveelheid RAM. Ook doen er op fora geruchten de ronde een stevige batterij zal krijgen en dat het toestel een (relatief groot) 5.5 inch scherm zal krijgen. Ook speculeert India Today al een tijdje over een mogelijke dubbele camera.

De prijs en releasedatum zijn tot dusver nog niet bekend.

2 reacties

  1. Hopelijk gaan ze er een betere batterij in plaatsen t.o.v. de OP3. Die is binnen een jaar tijd bijna gehalveerd qua prestaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *