OnePlus 7 Pro – Alles wat we weten over de camera op een rijtje

Netjes
Een hands-on verklapt hoe goed de camera-set-up is.

Het duurt nog een weekje of 2 voordat de OnePlus 7 eindelijk wordt aangekondigd, maar we zijn al lang aan het uitkijken naar de pop-up camera. Daardoor zou je bijna vergeten dat er nog een drietal camera’s op het toestel geplakt zit. Wat kunnen die camera’s precies?

Wired was zo gelukkig om de OnePlus 7 Pro ver voor de launch al een keer uit te testen en plaatst dan ook allerlei kiekjes gemaakt met het toestel. Het eerste wat opvalt is de 3X zoom-functie.

Het medium verwoord het zelf als de vrijheid om ‘zelf compositiekeuzes te maken zonder de overduidelijke afname van kwaliteit die hoort bij digitale zoom’. Hoewel de voorganger van de OnePlus 7 Pro al 2X zoom had, kun je die extra X zoom niet verwaarlozen. ‘Waar 2X zoom een rood-wit gestreept T-shirt vanaf ver weg een effen roze T-shirt kan doen lijken, zorgt de OnePlus 7 Pro 3X zoom niet alleen voor gescheiden kleurbanden, maar laat je tevens de contouren van een vreemdeling zien die misschien wat van zijn te veel gegeten taartjes kwijt zou willen raken.”

Verder zijn er ook nog technische bekend gemaakt door de test. Zo heeft de camera-set-up een sluitertijd-lag van 0.3 seconden, is hij uitgerust met Auto HDR en een burst mode (maximaal 20 frames). Wired verkiest daarbij de 3X technologie boven de gewone camera. Omdat de gewone camera pixel binning gebruikt voor 12MP beelden, worden bijvoorbeeld stuiken van ver weg waterverf-gedaanten. De ingezoomde foto’s blijven gedetailleerd en nauwelijks kunstmatig.

Al met al lijkt de camera van de OnePlus 7 (Pro) behoorlijk solide te zijn, al vergelijkt Wired de set-up veelal met de Huawei P30 Pro (check hier onze review van dat toestel) en daar kan de OnePlus ogenschijnlijk wat betreft camera niet tegenop.

Lees ook: OnePlus 7 Pro heeft één van de mooiste schermen

Render @DHGate.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *