OnePlus 7 Pro krijgt voor het eerst bijzonder display

Razendsnel
‘Fast and Smooth’, zo luidt het motto voor de aankomende OnePlus-reeks.

Pete Lau, de directeur van OnePlus, teaset op Twitter het scherm voor de aankomende OnePlus 7 Pro (een van de 3 aankomende modellen). Eerder schreven we al over een manier waarop de kijkervaring verbeterd wordt voor het aankomende vlaggenschip, maar nu blijkt dat het apparaat ook een bijzonder scherm krijgt.

Gisteravond kwam er een gerucht naar buiten dat de OnePlus 7 Pro een 90Hz scherm zou krijgen, waarna Lau op Twitter de promotie-GIF ‘fast and smooth’ teaset, waarna hij er aan toevoegt: “OnePlus zal een nieuw tijdperk aan Fast en Smooth lanceren. Vooral Smooth! Smooth is veel uitdagender dan Fast – een ware test voor de hardware en software.”

Naar alle waarschijnlijkheid hint Lau hiermee op een extra smooth scherm met een ververssnelheid van 90Hz. Dat wil dus zeggen dat je OnePlus 7 Pro mogelijk 90 beeldjes per seconde aan je laat zien, wat voor een uitzonderlijk soepele ervaring moet zorgen. Nu kunnen smartphones met hun stevige hardware tegenwoordig relatief gemakkelijk 90 frames per seconde produceren (zeker in menu’s of in minder intense apps) maar wanneer het scherm bijvoorbeeld maar 60Hz is (zoals bijvoorbeeld de Galaxy S10) krijg je niet meer dan 60 beelden per seconde te zien.

Volgens AndroidCentral (die het initiële gerucht ook publiceerde) krijgt de OnePlus 7 Pro ook een hogere resolutie dan we gewend zijn. Sinds de eerste OnePlus worden de Chinese toestellen namelijk altijd uitgerust met een full HD-scherm, ofwel 1080p. Het aankomende toestel krijgt waarschijnlijk een 1440p-resolutie.

OnePlus komt volgens geruchten rond 14 mei met een tweetal nieuwe toestellen, de gewone OnePlus 7 met 6,4″-oledscherm en fullhd-resolutie, en een OnePlus 7 Pro 5G (6,64-inch gebogen scherm) uiteraard met 5g-ondersteuning. Of de bovenstaande features ook voor de OnePlus 7 Pro 5G gelden of alleen voor de reguliere Pro is nog niet helemaal duidelijk.

Foto’s via Weibo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *