OnePlus 7 Pro liegt over cameraspecificatie? [updated]

OnePlus 7 Pro liegt over cameraspecificatie?
De technische informatie die OnePlus bekend heeft gemaakt over de nieuwe 7 Pro blijkt niet te kloppen.

OnePlus spreekt in het geval van de 7 Pro over een drie camera-setup. Eén van die camera’s is volgens het Chinese techbedrijf een 8-megapixel telelens die tot 3x optisch kan zoomen. Die specs maakte het bedrijf bekend tijdens de presentatie van de telefoon, maar valt ook af te lezen op de website van het merk.

Een Reddit-gebruiker (/u/ImKuya) kwam er achter dat dit helemaal niet waar is. Hij trok een andere conclusie. Namelijk dat de 7 Pro een 13-megapixelcamera gebruikt met 2,2x zoom. En niet die optische 3x. De software maakt er uiteindelijk 8-megapixel en 3x zoom van. Maar de techniek is dus anders. En het is dan ook niet eerlijk van OnePlus om te stellen dat de 7 Pro 3x optische zoom heeft. Het is technisch onjuist.

In een statement tegenover Android Police stelt OnePlus dat er geen kwaliteit verloren gaat in de crop-techniek die ze gebruiken. Dit neemt niet weg dat je eigenlijk met 2,2x zoom werkt en niet 3x.

Update: OnePlus heeft inmiddels een verklaring naar buiten gebracht. Dit zegt het merk er zelf over:

De OnePlus 7 Pro heeft een 3x zoomfunctie zonder digitale zoom of kwaliteitsverlies. De telelens heeft twee functies: 3x zoom en portretfotografie. Het schakelt het gezichtsveld afhankelijk van de cameramodus. Met 3x zoom levert de telelens de geadverteerde 8 MP foto zonder detailverlies. Portretmodus maakt gebruik van alle 13 MP van de sensor in de telelens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *