OnePlus creditcard hack: tienduizenden slachtoffers

OnePlus update
Het is weer een ouderwets zooitje bij OnePlus.

OnePlus kwam afgelopen week bijzonder pijnlijk in het nieuws. Het vermoeden was namelijk dat hackers creditcardgegevens van haar klanten zou hebben gestolen. Na veel stilte klapt het bedrijf eindelijk uit de stoel en meldt aan The Verge een schokkend feit: er zouden maar liefst 40.000 creditcardgegevens gestolen zijn bij de recente hack.

De hackers waren zeker niet de meest domme jongetjes van de klas. Ze hadden namelijk een malafide script op één van OnePlus’ betaalservers geplaatst. Dit script was in staat om creditcardnummers, de datum van verloop en de beveiligingscodes vanuit de browser van de bezoekers op te slaan.

Het malafide script stond er echter al sinds november op een van de servers. Mede hierdoor is het getal zo enorm groot. Getroffen klanten merkten afgelopen week de gevolgen ervan: er werden verdachte creditcardbetalingen gedaan op hun naam na een betaling op de website van OnePlus.

Inmiddels is het tijdelijk niet mogelijk om met creditcard te betalen op de site van OnePlus. Verder is de server in kwestie afgesloten van de rest en is het bedrijf contact op aan het nemen met getroffen klanten. OnePlus biedt de slachtoffers aan om een jaar lang gratis hun creditcards te monitoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *