OnePlus gebruikers starten petitie vanwege naaistreek

OnePlus 5T
Of je koopt gewoon een andere smartphone?

Google heeft eindelijk door dat de gigantische fragmentatie van Android-software niet meer goed te praten valt. Dankzij Project Treble doet het bedrijf een eerste poging om dit probleem in de toekomst tegen te gaan. Elke smartphone met Android Oreo uit de doos is verplicht om Treble te hebben, waardoor het updaten van de software een stuk makkelijker en sneller moet gaan.

Bij OnePlus zitten ze echter niet te wachten op deze verplichting, waardoor het bedrijf zelfs de OnePlus 5T verschepen met Android Nougat. Het is de keus van fabrikanten of zij handmatig Project Treble implementeren op oudere Android-software, maar OnePlus lijkt niet geïnteresseerd in de feature.

De community laat het hier echter niet bij zitten en is een petitie gestart op Change.org, om zo het bedrijf op andere gedachte te brengen. Op het moment van schrijven zijn er meer dan 6.000 handtekeningen geplaatst.

OnePlus Project Treble petitie

Het lijkt op een laatste wanhoopspoging van de community, want OnePlus zelf zit er ogenschijnlijk niet op te wachten. Tijdens haar eigen AMA’s meldde het bedrijf namelijk zeer stellig en zonder verdere redenering dat Treble op geen enkele OnePlus-smartphone van 2017 of eerder zal komen. Beetje jammer, want het bedrijf staat bepaald niet bekend om haar superieure update-ondersteuning.

Eén reactie

  1. “Beetje jammer, want het bedrijf staat bepaald niet bekend om haar superieure update-ondersteuning.”

    Ik draai al 2 weken op oreo met mijn oneplus 3. Geloof dat het zo’n beetje de eerste fabrikant was maar oké…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *