OnePlus in het nauw door problemen met 9 en 9 Pro

OnePlus in het nauw door problemen met 9 en 9 Pro

OnePlus in het nauw door problemen met 9 en 9 Pro

De performance van de OnePlus 9 en 9 Pro zijn niet goed en hebben te maken met problemen. Het Chinese techbedrijf heeft tevens een statement gegeven.

Heb jij recent een OnePlus 9 of 9 Pro gekocht? Misschien heb je dan ook wel met dit issue te maken. Er zijn klachten naar buiten gekomen dat de Qualcomm Snapdragon 888 ondermaats presteert in combinatie met sommige apps op de 9 en 9 Pro. Onder andere Chrome en WhatsApp hebben te maken met zogenaamde CPU throttling. Apps die iedereen wel gebruikt op zijn of haar smartphone.

OnePlus 9 performance problemen

Het verhaal kwam in eerste instantie via AnandTech naar buiten. Daarna volgde een snoeihard rapport van GeekBench. De conclusie was dat de performance van de nieuwste OnePlus smartphones inderdaad tegenviel. Tegenover XDA Developers erkent OnePlus dat er wijzigingen hebben plaatsgevonden. Er waren klachten over de batterijduur van de smartphones. Echter, deze wijzigingen hebben negatieve invloed op de performance van de 9 en 9 Pro, zo blijkt nu.

Daarmee lijkt de Qualcomm Snapdragon 888 in combinatie met de OnePlus 9-serie geen huwelijk zonder problemen. Het nieuws is echter niet positief voor het techbedrijf. Juist een merk als OnePlus staat bekend om sterke performance van zijn smartphones. Dat uitgerekend dit het onderwerp is van een issue is een tegenvaller voor OnePlus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *