OnePlus kondigt aankondigings-event aan

Overbodig
Iets te veel van het goede?

Het is niet heel ongebruikelijk in de tech-industrie dat bedrijven (al dan niet kunstmatig of op slinkse wijze) een hype-golf creëren voor een aankomend product. Pete Lau, oprichter en CEO van OnePlus, doet precies dat in een doorsnee doch zeer vreemde bericht op Twitter.

De hype-trein voor de aankomende OnePlus 7-reeks (ja reeks, want OnePlus brengt voor het eerst meerdere modellen in één keer uit) is volop aan het rijden. Zo lekt er de laatste tijd zo’n beetje alles uit over de aankomende toestellen, waaronder de 5G-functionaliteiten, het bijzondere scherm, de pop-up camera en ga zo maar door. En om te stellen dat de beveiliging bij OnePlus zo slecht is, is ook niet helemaal waar. De Chinezen hebben er namelijk een handje van dingen zelf ‘per ongeluk’ te lekken.

Zelfs de lanceerdatum was al gelekt; op 14 mei gaat OnePlus waarschijnlijk haar gewone OnePlus 7 en de 5G-variant uit de doeken doen en tegelijkertijd uitbrengen. Kortom, we weten al zo’n beetje alles over de aankomende toestellen, maar gelukkig kondigt OnePlus volgende week dinsdag aan wanneer ze de OnePlus 7 precies gaan aankondigen.

Alle gekkigheid op een stokje, het is natuurlijk niet ongewoon dat grote bedrijven álles aankondigen wat ze maar kunnen om de hype-trein rollende te houden. Dat we een aankondiging krijgen voor de aankondiging van het aankondigingsevenement is eigenlijk wel heel raar. Overigens wordt het in de volksmond meestal ‘release event’ genoemd, maar je moet mijn drang naar een drieledige titel excuseren.

Foto @Maurizio Pesce (via Flickr)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *