OnePlus 7 Pro: vingerafdrukscanner eenvoudig te hacken

OnePlus Pro 7: vingerafdrukscanner eenvoudig te hacken
Een nieuwe kwetsbaarheid van de OnePlus 7 Pro komt in beeld.

Na een reeks positive berichten, lijken er nu veel negatieve berichten rondom de OnePlus 7 Pro op te duiken. Onduidelijkheid over de camera dook op, vreemde zaken met betrekking tot het display en nu staat de in-display vingerafdrukscanner centraal in een video.

Volgens YouTuber Max Tech is de vingerafdrukscanner tamelijk eenvoudig te hacken. Hij demonstreert het op zijn YouTube-kanaal in een video. Met een bekende techniek weet hij de vingerafdrukscanner voor de gek te houden en krijgt zo op simpele wijze toegang tot de telefoon. Het is een kwestie van minuten. Dezelfde truc kon worden toegepast op de OnePlus 6T. Dat is geen verrassing, aangezien de technologie verwant is aan de OnePlus 7 Pro. Ter vergelijking werd er ook een Samsung Galaxy S10 Plus bij gepakt. Deze smartphone trapte er echter niet in.

Het is aan jezelf of je dit eenvoudige lek kwalijk gaat nemen. De vingerafdrukscanner is qua gebruiksgemak en snelheid op dit moment één van de beste. Je kunt als alternatief je gezicht gebruiken om de OnePlus 7 Pro te ontgrendelen, maar dit gaat niet vliegensvlug. De selfie-camera moet immers eerst tevoorschijn komen. Bovendien is er geen 3D-techniek aanwezig en is dit dus nog onveiliger dan de vingerafdrukscanner. Wie maximale veiligheid wenst blijft uitkomen op het gebruik van een ouderwets wachtwoord. Je kunt de video hieronder bekijken.

[gv data=”TJ6H-Ww22Kw”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *