Ongestoord video’s kijken met nieuwe toestellen van Archos

Archos Power
Het Franse Archos komt met nieuwe smartphone-series waarbij twee kernwoorden centraal staan. Langere. Levensduur.

De twee nieuwe namen gaan gebukt onder Power en Cobalt. Onder beide series worden diverse modellen gelanceerd van het merk. De smartphones moeten een langere levensduur krijgen dankzij een grote batterijcapaciteit, gestoken in een betaalbaar jasje.

Onder de Power-lijn worden twee smartphones gelanceerd. De 50 Power en de 40 Power. Het eerstgenoemde toestel krijgt een 5-inch scherm met een quad-core processor. Standaard beschikt de telefoon over 16 GB aan opslag en 2 GB aan RAM geheugen. De camera aan de achterzijde telt 13 megapixels. De 40 Power is 4-inch groot en heeft een batterijcapaciteit van 1900mAh, volgens Archos genoeg voor twee dagen batterijduur. De 50 power krijgt 4000mAh mee.

Hoewel de 50 Power over 4G beschikt, is de 40 Power beperkt tot 3G. Niet echt van deze tijd, maar daar is de prijs ook naar. De toestellen liggen vanaf mei in de winkel. De 40 Power kost je zes tientjes, de 50 Power doet 150 euro.

Archos Cobalt

Dan de Cobalt-lijn. Ook hier weer twee smartphones, luisterend naar de naam 50 Cobalt en de 55 Cobalt Plus. De 50 heeft 1GB RAM, de 55 2 GB. De modellen gaan 120 en 170 euro kosten en liggen per april in de winkel. Foto’s maken doe je met een 8 MP camera op de 50 en een 13 MP camera op de 55. Standaard hebben de toestellen 8 GB en 16 GB geheugen, welke uit te breiden zijn met een MicroSD-kaartje.

Vier budgettoestellen met overeenkomende specificaties. De prijzen zijn redelijk te noemen, al hebben Chinese concurrenten als Xiaomi en Oppa betere specs voor hetzelfde geld. Wie iets meer te besteden heeft kan eventueel terecht bij merken als Meizu, ZTE en Zuk.

3 reacties

  1. 4000 mAh is nice. 1900 mAh voor 2 dagen? mijn nexus 5 heeft 1900 mAh, en hoewel de processor en het scherm wat grotere verbruikers zijn, gaat 2 dagen met 1900 mAh met geen enkele telefoon lukken tenzij je alleen een beetje appt.

    4000 mAh klinkt in ieder geval goed. maar ik ben bang dat het op de accuduur na geen hoogvlieger wordt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *