Online daters eindigen minder snel in een huwelijk

Droompartner wordt steeds vaker op internet gevonden
Leuk, dat online daten. Zeker met apps als Tinder en Hot or Not is de drempel om op een digitale manier nieuwe mensen te leren kennen een stuk kleiner geworden. Maar trouwen, dat is minder aannemelijk.

Online daten is dankzij de vele apps en sites compleet ingeburgerd geraakt, maar het heeft ook nadelen. Een recente peiling getiteld How Couples Meet and Stay Together onder 4.002 volwassenen in de VS toont aan dat romances die online ontstaan, vaker verbroken worden en maar mondjesmaat uitmonden in een huwelijk.

Stelletjes die elkaar online leren kennen gaan vaker en sneller uit elkaar dan mensen die elkaar ontmoetten in het echte leven. Die conclusie trekt Aditi Paul, verbonden aan de Michigan State University. Uit het onderzoek komt naar voren dat wie elkaar online ontmoette, zijn relatie na gemiddeld een jaar al verbreekt. “Online daters know that they can easily look for other potential partners from the dating sites”, aldus Aditi. Omdat online daters weten dat ze snel weer met een ander kunnen afspreken, zijn ze minder snel geneigd om te trouwen.

Daarnaast blijkt uit de rondvraag dat online daters de voorkeur geven aan een meerdere romantische afspraakjes met een man of vrouw. De cijfers tonen aan dat trouwen meer iets is voor koppels die elkaar offline hebben ontmoet. Dubbel zoveel mensen die elkaar leerden kennen zonder behulp van een computer, stappen in het huwelijksbootje.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *