Ontwerpers Samsung Galaxy 11 pikken een Appletje

samsung-galaxy-s11-face-id
Smartphone-ontwerpers worden steeds minder origineel.

Er wordt al even druk gespeculeerd over de features die de Samsung Galaxy S11 gaat krijgen in de komende concurrentiestrijd met onder meer de iPhone 12. We konden al eerder een flinke lijst met aanvalswapens onthullen en nu claimen professionele ‘lekkers’ dat er weer een nieuwe feature op de lijst kan.

Als we de, doorgaans betrouwbare, bronnen moeten geloven heeft Samsung namelijk een noodgreep bedacht om problemen met de vingerafdrukscannner, zoals we die recent bij de Samsung Galaxy S10 zagen, te voorkomen.

Om de ontgrendeling van jouw smartphone te professionaliseren en beter te beveiligen zou Samsung namelijk de techniek van Apple’s Face ID hebben afgekeken. Er wordt dan ook op basis van Face ID-technologie een UX-omgeving opgezet. Deze omgeving, onder de naam Picasso, zou zelfs zo belangrijk worden dat “Picasso’ de codenaam voor het toestel wordt.

Vervolgens wordt dit lek ook door een andere bron bevestigt, die zelfs delen van de code heeft gevonden waarin een en ander gebruikt wordt.

Natuurlijk is elke verbetering er een, maar net als met andere features waarover gefluisterd wordt, zoals bijvoorbeeld 5G-connectiviteit en in-display camera is ook dit dus duidelijk een feature die ook bij een concurrent te vinden is. Vraag is dan ook welke echt unieke features er gaan komen. Enige originaliteit zou voor de gebruikers toch prettig zijn.

Nog geen reacties

 1. Jeetje wat een slecht anti Samsung artikel weer hier op dit pro Apple kanaaltje. Hoe kunnen ze nou iets jatten wat ze al jaren eerder dan Apple hadden? Goeie grap. Verder, welke telefoon heeft een camera in scherm op dit moment dan? Is een Samsung display techniek die al vorig jaar is aangekondigd voordat iemand anders hier ook maar van gehoord had. En 5G? Samsung was zo’n beetje de eerste met de S10 en Apple krijgt het volgend jaar pas, pas 1,5 jaar na Samsung. Verder, alles wat nieuw is op de iPhone 11 zat al op een Samsung of andere Android. Daar schrijven jullie dan weer geen artikel over.

  • @rj66: eeeh het gaat hier om 3D face id …. en niet om het brakke: “raad je 2d plaatje” van de android toestellen.

   Staat trouwens goed omschreven in de link die je zelf als referentie opgeeft ( maar blijkbaar niet heb gelezen ).

   Kzal je ff helpen :

   “ Samsung devices have incorporated 2D face-unlock functionality before, but the biggest question is whether we are going to be a full 3D face-unlock feature in line with the iPhone.”

  • @rj66: ow en wanneer je apparata apple minded vind …. eeeeh … jij krijgt 8 likes van fandroids die niet nadenken … mijn “ pro apple reactie “ met de de juiste feiten zal wel weer gebashed worden.

   Dus valt best mee denk ik.

 2. Als Apple 1 van de laatste met iets op de markt komt, dan komt dat omdat ze het eerst ‘geperfectioneerd hebben’.

  Als Apple dan tóch een keer “het eerst” is, dan is elke fabrikant, die daarna met een soortgelijk iets komt, aan het kopiëren. – aldus de iFans.

 3. Belackelijk. Er wordt hier gedaan alsof samsung alles maar kopieert. Ook wordt er gezegd dat samsung weinig originele features heeft. (Welke originele nieuwe features heeft de iphone 11?)
  Dat terwijl het een van de smartphonebedrijven is die het meeste geld uitgeeft aan R&D. En er komen ook enorm veel features bij samsung vandaan zoals 5g connectiviteit, in display camera en ook gezichtsherkenning op de samsung s8 de iphone x kwam pas later met face-id. ookal was de face id op de iphone beter, ze waren niet de eerste.
  Dat is in tegenstelling tot wat in het artikel beweert wordt.
  De gezichtsherkenning op de s11 is slechts een verbetering van die op de s8.
  Maar ook Under display camera technology, oled en qled schermen in hoge resolutie, hoge refresh rate oled schermen, draadloos opladen, glazen achterkant, draadloze oordopjes (gear icon x) en nog veel meer komt bij samsung vandaan.

  Het is dus niet zo dat samsung een bedrijf is dat niet met nieuwe technologie komt. Het kopieert zelden, wat, net als apple dat doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *