Onverwoestbaar Motorola vlaggenschip is niet krasbestendig

Auteur: , Geen reacties
Moto Z2 Force schermproblemen

De reactie van Motorola maakt het er zeker niet minder pijnlijk op...

Motorola is de laatste jaren een beetje aan het kwakkelen geslagen. Onder leiding van Lenovo heeft het zeer goede toestellen afgewisseld met wat aparte beslissingen, ook ten opzichte van haar smartphones. De Moto Z2 Force is hierbij geen uitzondering, die toch niet zo weerbaar is als gehoopt.

De Moto Z2 Force beschikt over een scherm dat beveiligd is met ShatterShield, waardoor het toestel moet kunnen tegen een stootje. Tijdens het reviewproces melden meerdere gebruikers echter dat het scherm wel tegen een beuk kan, maar krasjes met iets simpels als een nagel(!) zijn zo gemaakt. Apart, aangezien de Moto Z Force ook ShatterShield heeft, maar niet dezelfde zwakte kent.

In een reactie aan Android Police meldt Motorola dat schokbestendig niet krasbestendig betekent, en krassen daarnaast subjectief kunnen zijn. Het adviseert het gebruikt van een schermbeveiliger van derden voor extra veiligheid. De oorzaak van het verzwakte ShatterShield zit hem waarschijnlijk in de switch naar een 3D design, waardoor het er mooier uit moet zien, maar dus minder sterk is.

Niet alleen de bestendigheid van de Moto Z2 Force stelt teleur, maar ook de accugrootte is een flinke domper te noemen. Hoewel het toestel nog in de winkels moet komen, lijkt het haast onmogelijk dat de 2730 mAh aan accucapaciteit van de Z2 Force het net zolang uithoudt op één volle cyclus als de Z Force met een capaciteit van 3500 mAh.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).