Onyx InkPhone: een e-reader waarmee je kunt bellen


Een telefoon uitrusten met een e-ink scherm, we zagen bij de YotaPhone dat het werkt. Maar is het plaatsen van een gsm chipset in een e-reader ook een uitkomst? Het Poolse Onyx meent van wel.

Op de Duitse technologiebeurs CeBIT presenteert Onyx dit jaar opnieuw een prototype van haar InkPhone. Het apparaatje heeft een 4,3 inch E Ink flexdisplay dat bedekt is met een laagje kras- en breekbestendig Gorilla Glass. Over het doel van deze hybride laat Onyx overigens geen twijfel bestaan: het is in de eerste plaats een e-reader, met daaraan toegevoegd een telefoonfunctie, sms en internetconnectiviteit.

De InkPhone heeft een accu met een capaciteit van 1.800mAh. Gecombineerd met de energiezuinigheid van zo’n e-ink scherm zou de telefoon het twee weken kunnen volhouden. En dat is serieus lang in tijden van smartphones die na een dag intensief gebruik om een oplader smeken. Voor die doelgroep zou het ook interessant kunnen zijn.

De nerds van Engadget zochten uit of het ook als telefoon werkt. Hun conclusie: de matige Rockchip CPU en het beperkte werkgeheugen maken het geen snappy telefoon. Vanaf het homescreen naar een applicatie gaan duurde dikwijls 20 seconden. Ook is het aantal apps dat je kunt draaien beperkt. Als e-reader met 4GB aan opslagruimte – uitbreidbaar met microSD-kaarten – werkte hij dan wel weer ideaal. En de prijs is behoorlijk mals: €140. eind deze maand ligt-ie in Duitsland en Polen in de winkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *