Onze pintransactie-gegevens worden toch niet verkocht

Hier alleen pinnen
Genoeg marketingafdelingen van bedrijven die erg geïnteresseerd zijn in ons pingedrag. Waar, wanneer en voor hoeveel we pinnen. Het bedrijf Equens, dat in Nederland de pintransacties verwerkt, leek het wel lucratief om deze gegevens geanonimiseerd aan derden te verkopen.

De consumentenbond stond op zijn achterste poten, de SNS Bank was not amused en er werden kamervragen gesteld. Het plan om de betalingsstatistieken door te verkopen aan derde partijen zou slecht zijn voor het vertrouwen in het betalingsverkeer.

Equens laat in een persbericht weten de plannen te herzien. Het bedrijf benadrukt dat de gegevens niet herleidbaar zijn tot individuele pashouders, maar desondanks zal men opnieuw met betrokken partijen in overleg te treden. Uitsluitend in het geval dat alsnog een breed maatschappelijk draagvlak tot stand komt zullen verdere stappen worden overwogen.

Er was nog niet met alle banken overeenstemming over het doorverkopen van de pingegevens. Zo bestaan er verschillen in opvatting wie nu werkelijk eigenaar is van dergelijke statistieken. De winkelier, de bank, de pashouder of Equens?

Zelf snap ik de ophef niet zo, maar als jij je ook grote zorgen maakt dan is ouderwets cash betalen altijd nog een optie.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *