Ook Bitcoinvermogen invullen op je belastingaangifte

Bitcoinvermogen aangeven op je belastingaangifte
Vanavond nog even last minute de belastingaangifte doen? Vergeet niet je Bitcoinvermogen te vermelden!

Het zijn van die dingen om makkelijk over het hoofd te zien. Nu zal het niet voor veel Nederlanders van toepassing zijn, maar mocht je dit jaar Bitcoins hebben gespaard? Dan moet je die wel even in box 3 van de belastingaangifte ingevullen.

De belastingdienst kijkt naar de waarde van Bitcoin op 1 januari 2013. Ook andere virtuele betalingsmiddelen worden als overige bezittingen gezien:

bitcoins en andere virtuele betaalmiddelen
Virtuele betaalmiddelen, zoals bitcoins, staan op uw computer opgeslagen. U kunt deze alleen gebruiken als betaalmiddel op internet. U geeft van deze middelen de waarde in het economisch verkeer aan op 1 januari van het jaar van aangifte.

De grote vraag is hoe de fiscus het bezit van Bitcoins wil/kan controleren. Voor zover wij kunnen inschatten lijkt het bezit vooralsnog helemaal niet te controleren en de handel erin erg lastig na te gaan. Pas wanneer je Bitcoins omzet naar harde euro’s zal er een bijschrijving op je rekening plaatsvinden en is e.e.a. zichtbaar voor de belastingdienst.

De aangifte over 2013 kan tot en met vandaag verstuurd worden, daarna riskeer je een boete wanneer je geen uitstel hebt aangevraagd.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *