Ook hier ga je voortaan reclame zien in Instagram

Auteur: , Geen reacties
Apps op iPhone

Ongestoord scrollen? Vergeet het maar.

Langzaam maar zeker komt Instagram met meer en meer reclame naar de dienst. Kun jij je nog voorstellen hoe de foto- en videodienst eruit zag zonder reclame? Dat is alweer een paar jaar geleden. Inmiddels zet moederbedrijf Facebook alles op alles om zoveel mogelijk te verdienen aan het sociale platform.

Normaal gesproken komt reclame voor in je tijdlijn en tussen het kijken van Stories. Daar komt binnenkort een nieuwe vorm van reclame bij. Instagram gaat ook reclame plakken in de Explore-tab van de dienst. Niet iedereen zal daar overigens last van hebben. Volgens Facebook-man Mark Zuckerberg gebruikt ongeveer 20 procent van de gebruikers de Explore-tab. Grote kans dus dat jij nooit gebruik maakt van deze mogelijkheid. Die cijfers zijn overigens van vorig jaar, toen werd al aangevoeld dat er reclame zou komen naar dit gedeelte van Instagram:

Met de Explore-tab kun je content ontdekken van mensen die je nog niet volgt. Het gaat hier om zowel foto’s als video’s. Instagram laat zijn algoritme los op basis van jouw interesses om je van content te voorzien waar je mogelijk ge├»nteresseerd in bent. Nu komt daar een vleugje reclame tussendoor.

Lees ook: Je gehackte Instagram terugkrijgen gaat makkelijker wordenEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).