Ook in iOS 7.0.2 kan iedereen bellen met je gelockte iPhone

Duidelijk een bug op een iPhone
Net toen ze dachten dat ze bij Apple het lek boven hadden, blijkt dat precies dezelfde bug die in iOS 7 ervoor zorgde dat je de toegangscode kan omzeilen, nog steeds in de ‘gefixte’ versie aanwezig is. Back to the drawing board!

De update zou er, volgens Apple, specifiek voor moeten zorgen dat het niet meer mogelijk is. Toegegeven, er is 1 extra stap bijgekomen, dus exact dezelfde procedure zal niet meer werken.

Nu moet er eerst een notificatie op het scherm staan, dit kan je oproepen door bijvoorbeeld een sms’je te sturen of de Simkaart te verwijderen. Dan moet tegelijk de notificatie en de ontgrendelknop aangeraakt worden, en vervolgens kan er op dezelfde manier als eerst om het lockscreen heen gewerkt worden.

Overigens meldt de ontdekker, Dany Lisiansky, dat er door een bug in Siri ook zonder toegangscode smsjes en emails gelezen kunnen worden. Als dit inderdaad zo is, is dat een behoorlijk beveiligingslek en twijfel ik er niet aan dat Apple dit weldra zal dichten. Maar ja, dan komt vast wel weer de volgende die ook weer een gat erin prikt, en zo gaat dat nog wel even door.

[gv data=”7DbdRChmFFg”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *