Ook verkoop Samsung en LG uitzonderlijk karig

Het gaat niet goed bij Samsung
Na Apple zijn ook Samsung en LG aan de beurt.

De tech-industrie zit een beetje in een dipje, zo blijkt uit de kwartaalcijfers van meerdere grote jongens. Eerder deze maand bleek dat Apple behoorlijk tegenvallende cijfers moest voortduren en nu zijn ook Samsung en LG het haasje.

Het gaat dus niet alleen in de Verenigde Staten ietsje minder met grote tech-bedrijven, want ook in Zuid-Korea merken ze dat de markten behoorlijk verzadigd zijn. Althans, dat is een verklaring voor de tegenvallende cijfers, want veel analisten waren zeer riant met de prognose voor vooral Samsung. Samsung Electronics verdiende het kwartaal daarvoor zelfs een recordbedrag!

Maar het laatste kwartaal van 2018 was niet zo positief voor het bedrijf. Ze verdienden namelijk ‘slechts’ bijna $53 miljard in die drie maanden, wat meer dan 10 procent minder is dan in hetzelfde kwartaal in 2017. De operationele winst van Samsung daalde zelfs met bijna 30 procent naar $9,6 miljard.

Andere verklaringen voor de slechte prestaties van de Zuid-Koreanen zijn de mogelijke daling in vraag naar geheugen (schijven en chips die Samsung produceert) en keiharde concurrentie binnen de smartphone-branche, zo denkt CNBC. Apple wijst vooral naar de afzetmarkt in China voor de tergende cijfers en ook Samsung ondervindt problemen in het Aziatische land. Grote lokale jongens zoals Huawei en Xiaomi zouden daar behoorlijk hard inhakken op het gevestigde Samsung.

Bij Samsung’s landgenoten van LG Electronics gaat het nog een stukje slechter. Die elektronicagigant moest vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar maar liefst 80 procent van hun operationele winst inleveren. Waarom het bij hen zo slecht gaat is niet helemaal duidelijk, maar ik – een doorgewinterde analist *kuch* – denk mensen wel een beetje klaar zijn met de moderne telefoon.

Daarom verwacht Samsung zelf dan ook een stevige influx van inkomsten halverwege 2019, wanneer hun opklapbare smartphone uitkomt en mensen langzaam maar zeker aan de 5G gaan.

Lees ook: Dit astronomische bedrag verdiende Samsung in 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *