Zo zal 5G internet ons online leven veranderen

Op deze manier zal 5G internet ons online leven veranderen
Hou je vast, want 5G internet is sneller dan je gewend zult zijn!

5G internet is in de maak. Kun je het je voorstellen? 4G was al snel en nu komt 5G eraan. Het is in ieder geval al duidelijk dat 5G internet sneller zal zijn dan ooit te voren. Hierdoor kun je dus ook meer online doen, zoals betere videos streamen. Geen onstabiele verbinding meer, maar een perfecte verbinding waarmee je iedereen laat zien waar je op het moment mee bezig bent.

Verder zullen online video’s ook meer een rol gaan spelen, omdat deze nu eenmaal sneller geladen zijn met het nieuwe internet. Misschien daarom dat YouTube vorig jaar is gestart met YouTube Red, om extra inkomsten te krijgen.

Verder kun je je laptop in de kast zetten. Het mobiele internet zal domineren en dus zullen websites ook mee moeten gaan met hun tijd. Doet de website het niet op je mobiel, dan zal dat ook steeds sneller bekend worden. Verder zal een cloud opslag aantrekkelijker worden, omdat je daar sneller dingen op kunt uploaden. Wordt het misschien het einde van het USB tijdperk?

Verder zal het misschien voorkomen dat er meer thuiswerkers komen. Met het snellere internet is het immers makkelijker vanuit thuis werken, omdat je sneller iets heb verstuurd dan dat je naar je werk moet reizen.

En natuurlijk kun je nog sneller iets downloaden dan voorheen.

6 reacties

 1. Wat boeit dat nou ?
  4G is ansich best snel maar nauwelijks te betalen … Leuk als Abo voor een paar GB voor je smartphone maar zodra je er echt wat aan wilt hebben voor streaming en downloads dan moet je al snel richting de 100GB per maand en dat is nu al onbetaalbaar, laat staan straks met een nieuwere en nog snellere standaard.

  • @turbobrick: ik denk dat dat allemaal wel meevalt. Twintig jaar geleden brak ADSL door en had je ’tot wel 10x sneller internet als met inbellen’. En niet te vergeten dat je vaak óók met datalimieten te maken had. Hoe snel zijn die ontwikkelingen gegaan?

   Hetzelfde zal gelden voor 2G/UMTS, 3G, 4G en straks 5G.

   • @RRRobert: Klopt, maar het is NIKS goedkoper geworden … tenminste draadloos ..
    Het is nu veel sneller als 3G maar waar 1GB toen veel was is nu 5GB niet bijster veel.
    Als je flinke data mobiel wilt betaal je nog steeds de hoofdprijs.

    Dat is dus ook mijn punt, snelheid is leuk maar laten eerst eens wat aan de prijzen doen.

 2. Verder zal het misschien voorkomen dat er meer thuiswerkers komen. Met het snellere internet is het immers makkelijker vanuit thuis werken, omdat je sneller iets heb verstuurd dan dat je naar je werk moet reizen.

  Beste redactie,

  Lees de laatste alinea van dit artikel nog eens door.

 3. Logisch dat mobiel gezien de snelheid wel omhoog gaat maar de prijzen niet omlaag. De investeringen zijn niet mis, en het verdienmodel is niet gelijk gebleven. Eerst was internet extra, en nu bellen we niet meer of via internet, Dus alle kosten moeten gedekt worden door het internet.
  Wel denk ik dat mobiel de vervanger wordt voor vast breedband, want het is goedkoper en sneller om GSM masten te voorzien van de nieuwste apparatuur, en lastiger om de broadband infrastructuur te updaten en backwards compatibel te houden. Ook kopen mensen sneller een nieuwe telefoon en doen ze veel langer met hun laptop / pc / thuis router

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *