Opgelet: deze link laat je iPhone en Mac vastlopen

iPhone SE
Het houdt niet op, niet vanzelf.

Vorig jaar was er een bijzonder irritant berichtje in omloop voor iPhone-gebruikers. Het gevaarlijke berichtje bestond toen uit een regenboog-emoji en liet ‘alleen’ alle iPhones met iOS 10 crashen. Op dit moment gaat er echter een bloedirritant linkje rond die zowel je iPhone als iPad of Mac laat vastlopen.

Deze info is afkomstig van Abraham Masri, een beveiligingsonderzoeker. Open je de link in iMessage, dan is de kans groot dat je apparaat tijdelijk trager wordt en in sommige gevallen (met name iPhones) opnieuw opgestart moet worden. Het irritante berichtje wordt door Masri ‘chaiOS’ genoemd. De link begint met de term ‘iabem97.github.io.’.

Mocht je per ongeluk toch op de link getikt hebben, wees gerust: je iPhone loopt alleen vast. Er vindt geen hack plaats en niets van je persoonlijke data wordt gestolen. De maker zal het waarschijnlijk ‘voor de grap’ hebben gemaakt.

Natuurlijk kan lang niet iedereen lachen om deze kwetsbaarheid, waardoor er zeker vraag is naar een oplossing vanuit Apple’s kant. Apple heeft echter nog niet gereageerd op chaiOS. Op basis van eerdere soortgelijke kwetsbaarheden zal het bedrijf echter zeker niet lang op zich laten wachten.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *